2020. november 12., csütörtök

A “KÖZÉRDEKŰ ALAPÍTVÁNYOK” STRÓMANCÉGEK, A KÖZPÉNZLOPÁS ÉS A TÖRVÉNYFELETTISÉG ESZKÖZEI

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2020.11.11.


Azt már észrevehette az egyszerű NER-polgár is, hogy az Orbán-rendszer feltalálta magának a “közérdekű vagyonkezelői” alapítvány fogalmát, amellyel közpénzmilliárdokat juttatnak strómanok által irányított cégekbe (az alapítványi forma csak szemfényvesztés), és ezzel kivonják a kormányzatra vonatkozó törvényes kontroll alól azokat az intézményeket, amelyek önállóságát felszámolták. A hazugság úgy szól, hogy a kormányzat helyett független alapítványok irányítják a megszállt intézményeket, valójában minden a diktatúra irányítása alatt marad, csak nem kell betartani a kormányzati tevékenységre vonatkozó törvényeket sem. A kormány nem követhetne el olyan igazságtalanságokat, amelyeket a magát “függetlennek” nevező alapítvány ellenőrizetlenül elkövethet.

Orbán ezzel megkettőzte a hatalmat, a formális hatalom a kormányzat kontrollja alatt maradt intézményekre terjed ki, ahol a kormányzat formálisan nem tehetne meg olyan törvénytelenségeket, mint amilyeneket megtesznek, azt független közérdekű alapítványnak álcázzák, amely viszont nem kérhető számon úgy, mint a kormány. Ezzel azt a cinikus hazugságot adják elő, hogy önállósítják az állami, kormányzati kontroll alól az elfoglalt és megszállt intézményeket, valójában kivonják őket a parlamenti és törvényes ellenőrzés alól, de az EU jogállami ellenőrzése alól is, mert azokat a törvénytelenségeket, amelyeket itt elkövetnek, nem a kormány, hanem “független” alapítványok neve alatt követik el. A “független” alapítványok mindegyike egy gazdálkodó szervezet, magyarul egy cég is, amelybe Orbán strómanjai kerülnek, és önálló gazdasági egységnek számítanak.

Így veszítik el a költségvetés százmilliárdjai közpénz jellegüket, mert az alapítvány már nem kormányzati intézmény, hanem civil gazdálkodó egység, ha lecsupaszítjuk a hazugságoktól, strómancégek. Ennek bizonyítéka a médiaalapítvány, amelybe ingyen és bérmentve “ajánlották fel a “strómanok” a korábban tulajdonukba került médiumokat, amiből kiderült hogy ezek tulajdonlásához semmi közük nem volt, csak névleg voltak tulajdonosok. Orbán egyetlen szavára minden stróman beadta a nevén levő vagyont egy ilyen “alapítványba”, mint a kis angyal. A KESMA nem a kormány, semmi köze hozzá, egy alapítvány, és a világban mindenki azt hiszi, hogy az alapítványnál nincs civilebb és demokratikusabb és tisztább dolog a világon. Kivéve a NER-t, mert ezek mind Orbán tulajdonai, ezek mindaz ő strómancégei, és a vezetőik mind az ő emberei, akik parancsot hajtanak végre.

Ami pénzt, épület, ingatlan, vagyontárgy, részvény ide bekerül, azonnal elveszítette közpénz jellegét, az adófizetőknek semmi közük hozzá, és ezzel a vagyonnal szabadon gazdálkodnak. Idővel ezek majd tulajdonost cserélnek, meglesz a módja annak, hogyan kerülnek az Orbán-maffia más cégeinek, strómanjainak, családtagjainak tulajdonába. Ami itt van, az már szabad préda. A lepapírozás a rendszer másik fő tevékenységi köre, és Orbán annyira biztos akar lenni, hogy amit ezekbe a kamu stróman-alapítványokba kilopnak, azt soha többé ne lehessen visszakövetelni, hogy az alaptörvénybe beíratta, hogy csak kétharmados parlamenti többséggel lehessen ezeket a vagyontárgyakat visszaszerezni. Orbán tudja, hogy ilyen véletlenül sem fordulhat elő, vagy ha igen, akkor ő már régen a börtönben lenne, ha ez nem Magyarország lenne...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.