2020. november 4., szerda

EGYSZERŰEN MENTHETETLEN

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: MOLNÁR BÁLINT
2020.11.04.


Gyűlölet- és hisztériamentes jó reggelt kívánok! Bécstől Washingtonig és Csepeltől Felcsútig mindenkinek! Amerikának külön gratulálok az ő választásához. Először is, mielőtt az amerikai közvéleményt kutató intézeteknek kiosztanánk a jól megérdemelt Nézőpont Intézet-babérkoszorút: nem volt alkalmam tegnap kommentárt fűzni a következő gyalázathoz, de majd most. Aki közel 870 millió (egészen pontosan 869 234 400) forintot képes kifizetni az ország közös kasszájából egy kibaszatos világjárvány idején csak azért, hogy jövőre Magyarországon rendezzék a vízilabda Bajnokok Ligája egyik csoportkörét (!!!!!!!!!!!), arra nem lehet mást mondani, mint azt, hogy gátlástalan gazember.

Nem csak ezért, hanem az összes többi hasonló, világjárvány idején, szemrebbenés nélkül elkövetett, közpénzmilliárdokban és tankönyvi embertelenségben mérhető húzása miatt. Érdemes ezek mellé rakni a tegnap esti gyűrött fejű, rendkívüli bejelentést az úgynevezett járványügyi szigorításokról. A különleges jogrenddel és azzal, hogy éjfélre mindenki érjen haza az egyébként is bezárt szórakozóhelyekről. Mert köztudott, hogy a veszélyeztetett, idős, krónikus betegek éjfél és hajnali 5 óra között szoktak bandákba verődni. Hazafelé a focimeccsről. És összevissza fertőzik egymást. Hát igen, alibi, látszatintézkedések hűvös halomba hordva, aztán majd lesz valami. Nem mondom, hogy emberkísérlet, de alighanem az.

Azért külön gratulálok a Karmelita urának, hogy az egész bejelentését egy hatalmas hazugságra építette, midőn Ausztriát fenyegető példaként emlegette és azt mondta, ha nem szigorítunk, 5-7 nap múlva az lesz itthon is, mint Ausztriában. Ezzel szemben az igazság az, hogy egyetlen adat van, amiben a szomszédos ország rosszabbul áll, mint Magyarország: a március óta összesített regisztrált fertőzöttek számát tekintve, amiből semmi nem következik. Tehát miközben sorra betegszenek meg és hullanak el a pedagógusok, miközben fertőzött dolgozók és diákok járnak be az iskolákba, miközben nincs semmilyen adat az átfertőzöttségükről, miközben az intézmények nem kapnak semmiféle miheztartási tájékoztatást, miközben a vezetők saját hatáskörben akkor sem rendelhetnek el digitális tanrendet, amikor már a kollégák akkora száma hiányzik, hogy a működés fenntarthatatlan (via Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete), a kormány rázza az öklét, fenyegetőzik és esze ágában nincs érdemi intézkedéseket hozni, de még most is futja az ellenzéknek beszólogatásra...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.