2020. november 23., hétfő

"GONDOLJ MAJD APÁDRA, HA RÁKERÜLSZ A LAPÁTRA!" - DÉSI JÁNOS JEGYZETE

KLUBRÁDIÓ / HETES STÚDIÓ
Szerző: DÉSI JÁNOS
2020.11.21.


A fiatalkori lelki sérüléseknek hosszan tartó és fájdalmas utóhatása is tud lenni. A bántalmazott maga is sokszor bántalmazóvá válik. De ez most azért magyarázat arra, hogy ez a zsebduce most kiverje Magyarországot az Európai Unióból.


Egy szép őszi napon a nemzet zsebduceja úgy döntött, hogy a délibábos pusztaságra nem szükséges behurcolni a fertőző demokráciát és annak hordozóját a sorosista érópai uniót, úgyhogy egy mindenki ellen. Vigyétek a koszos pénzeteket, de ide nekünk csak ne tessék demokráciát exportálni, mert az a magyar néplélektől idegen.

Mert mi a magyar néplélek? Az alapvető élelmezési cikk, a pálinka. Jimmyt és Ákost visszhangzó kárpáti bércek. Ahogy a krumpli meg a kenyér ára megy föl, valóban itt csak a pálinka marad a végén kis rézelejével, metilalkohollal fűszerezve. Közben meg mitől funkcionális analfabéta a 15 évesek negyede? – magunk sem értjük. Bár néha-néha rápillantva a kormány finanszírozta – jó, a te meg az én zsebemből – szélsőjobbos propaganda kiadványaira, magunk is szoktunk arra gondolni: lehet, hogy jobb, ha olvasni sem tudsz, csak csendben iszod a kisüstit és tompulsz. Azért annyi erőd még maradjon, hogy le tudd fényképezni a szavazólapot, különben se pénz, se posztó. Majd a körzetvezető pajtás eligazít.

Magyar népnek orosz vakcina is jó lesz. Mi nem belvárosiak vagyunk, mi nem kényeskedünk.

De a magyar - s hogy ki a magyar azt én mondom meg – mindent túlél. Világháborút, forradalmat, „meg a komcsikat”. Érted, Péterke, hozzád beszélek, vedd le a maszkodat. "Meg a komcsikat. Meg a komcsikat."

"Innen lehet jól látni, hogy amit mondunk az időseknek, meg a szüleinknek – édesapám most volt 80 éves egy vagy két nappal ezelőtt –, amit mondunk nekik, azt komolyan kell venni, mert akármit is éltek túl, érted, hiába élték túl a világháborút, meg 56-ot meg a komcsikat, ez egy olyan betegség, ami egész egyszerűen elviheti őket.
(Meg a komcsikat.)"
...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.