2020. november 9., hétfő

HA MÁR SEGÍTENI NEM HAJLANDÓAK, LEGALÁBB OTT ÁRTANAK, AHOL TUDNAK

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: MOLNÁR BÁLINT
2020.11.09.


Jó reggelt kívánok! Új hét, új remények, új csalódások, ki tudja melyik. Nem sírhat a szám, megkésve, de annál nagyobb trollkodás kíséretében minden idők legrövidebb gratulációját is világra hozta a kényszer. Pont olyan is lett.

„Engedje meg, hogy gratuláljak Önnek a sikeres elnöki kampányhoz. Jó egészséget és folyamatos sikereket kívánok rendkívül felelősségteljes feladatainak ellátásához”.

Mintha a nyakát szorongatták volna az illiberális hazardőrnek, de azért gratulált. Hogy a balliberális kutyaütőknek úgy általában se sírjon a szájuk. Igaz, nem Joe Biden megválasztásához gratulált őfényessége, hanem a sikeres kampányához. Igaz, hogy nem az államelnöki tisztség hatalmas demokratikus felhatalmazáson alapuló megszerzéséhez gratulált, hanem rendkívül felelősségteljes feladatai ellátásához. Holott a villamosvezetés vagy a tanári munka is rendkívül felelősségteljes feladat akkor is, ha a villamosvezetőkből és tanárokból ritkán lesz amerikai államelnök. Mindegy is. De legalább így nem égette tovább a propagandáját sem. Bár tény, hogy nagyon nem volt már hova. Így a közpénzből fenntartott, lánykorában közszolgálati feladatokat ellátó médiában úgy hozhatták le Orbán Viktor gratulációját, hogy órákkal később sem ejtették ki a szájukon: Joe Biden megnyerte az elnökválasztást Donald Trump A-tervvel szemben. Így boldogan tagadhatják tovább a valóságot, és rángathatják a hajuknál fogva azokat a magyarázatokat, amelyek alátámasztják a választási csalást, meg hogy miért is Trump nyert, amikor nem ő nyert. A lakájmédia más szegleteiben (a Mandinertől az Origóig) tegnap ott tartottak, hogy a Benford-törvényen alapuló matematikai számítások szerint csalhattak a demokraták az amerikai választáson.

A fideszes szolgamédia vergődésén túl, az igazán szomorú az, hogy a miniszterelnöki pitiánerség újra csúcsra járt, a V4-ek önjelölt vezetője nem bírt ezúttal sem túllépni önmaga kicsinységén. Az, hogy primitív sorosozással és B-terv nélkül tettek fel mindent a vesztesre – aki tudomásom szerint még mindig nem hajlandó elismerni a vereségét, és egyre kínosabb, a legmagasabb világi hely MINDENKORI vezetőjéhez méltatlan szappanoperává silányítja ezt az egész választást -, az, hogy csak Hollik- és Deutsch-féle óvodás reakciókra futja a magyar kormánypárt részéről, nem csak azt jelzi sokadszorra, hogy miként győzni, úgy veszíteni se tudnak. Senki nem pezgőbontást várt tőlük, de azt talán igen, hogy a személyes hatalmi érdekeik okán érzett frusztrációjukat alárendeljék az ország érdekének, mert bunkóskodni, megsértődni bőven ráér később is. Az külön sokatmondó, hogy az extrém munkabírás Szijjártó Péterének, aki külügyminiszteri minőségében a választási kampány idején nagy hangon kérte számon a demokrata jelöltön fia vélt korrupciós ügyeit, egyáltalán meg sem szólalt Biden megválasztásával kapcsolatban. A minimális következetesség jegyében, ha már. Cserébe kínai külügyminiszter kollégája lótuszvirág-kapszula küldeményéről posztol. Milyen cuki...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.