2020. november 17., kedd

HÁROM HÉT MÚLVA VÁRHATÓ AZ ÁLTALÁNOS ISKOLÁK BEZÁRÁSA IS?

HÍRKLIKK
Szerző: MILLEI ILONA
2020.11.17.


Nahalka István oktatáskutató szerint, a járványügyi helyzet miatt, körülbelül három hét múlva nálunk is bezárnak majd az általános iskolák. Úgy véli, a magyar oktatási rendszer egyelőre még azért tart ki, mert a pedagógusok és az iskolavezetők hátán fát lehet vágni, sokszor erőn felül is vállalnak feladatokat. Mégis – bár megérti, hogy nehéz a döntés – az osztrákokhoz hasonlóan, most már nekünk is be kellene zárnunk az óvodákat és az iskolákat, még akkor is, ha ennek komoly következményei vannak.


A szeptemberi „az iskoláknak működniük kell” kormányzati utasítástól november 9-ére eljutottunk odáig, hogy az általános iskolák, óvodák nyitva maradnak, 9. évfolyamtól digitális oktatásra térnek át. Szeptember 14-én Kásler bejelentette, ha úgy hozza a kényszer”, akkor az általános iskolák felső tagozatán is elrendelik a tantermen kívüli oktatást. Ön szerint erre sor kerül majd?

– Ahogy nézem a járványügy adatait, azt hiszem, hogy igen. Járványügyi szempontból most sokkal rosszabb a helyzet, mint amikor március közepén döntöttek a teljes bezárásról. Ma már azt nyilván valamennyire elhamarkodottnak tartják, ezért most sokkal tovább vártak, de a helyzet az biztos, hogy sokkal rosszabb. Jóval több fertőzöttet jelentenek naponta, sokkal magasabb az elhalálozások száma, ezért azt gondolom, körülbelül három hét múlva meg fog történni az általános iskolák bezárása is...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.