2020. november 19., csütörtök

MITŐL KERESZTÉNYEBBEK ÉS PATRIÓTÁBBAK, MINT A SARKI ZÖLDSÉGES, A PÉNZTÁROS VAGY A MŰBÚTORASZTALOS, AKI NEM RÁJUK SZAVAZ?

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: MOLNÁR BÁLINT
2020.11.19.


Jó reggelt kívánok a nemzeti együttvetemedés rendszerének márkiszámoljahányadik évadának követhetetlenül sokadik részében! Pont éppen csütörtök van. Már megint történelmi jelentőségű napra ébredtünk mi, magyarok. Például azért, mert Szijjártó Péter külügyminiszter a karanténból, betegen, nyúzottan, a vírus által megrángatottan is elintézte, hogy mi legyünk az első ország a földgolyón, amely a mai napon tíz dózisnyi mintát kap az orosz vakcinából.

Ahelyett, hogy félkómásan, éhgyomorra könnybe lábadnék a meghatottságtól, az jutott eszembe, hogy olyan híreket hallottam keringeni, amelyek szerint a magyar népesség – legyen bizonyos része bármilyen megveszekedett orbánista -, nem viseltetik különösen nagy bizalommal az orosz (és kínai) vakcina iránt. Egy félig kihűlt felmérés szerint a megkérdezettek mindössze 11%-a lenne hajlandó élni a lehetőséggel, és csak további 10% oltatná be magát, amennyiben tovább romlik a járványhelyzet. Hát ez így első ránézésre messze van a kétharmadtól, elvtársak. Vagyis azt nem tudom, hogy tíz dózisnyi orosz oltóanyag mintával mit lehet kezdeni, viszont végigfut a hideg borsóleves a hátamon, ha arra gondolok, hogy ezzel is az lesz, mint az összefürkészett és összeportyázott lélegeztető- és horkolásgátló gépparkkal. Tudom, hogy mindent feltettek a vakcinára, és lázasan reménykednek a karnyújtásnyira lévő csodában, hiszen ez szorosan összefügghet a pártállam fényes jövőjével (az alagút végi fény és egyebek), de szerintem mielőtt ipari mennyiségben nekilátnának összeharácsolni majd csodát tevő vakcinát, talán kellene majd venni egy kurvanagy levegőt. Pláne mert a vakcina nem fogja megoldani egy csapásra minden problémánkat. Sem a hatalmába görcsösen kapaszkodó kormányét, sem a keményen hülyére vett kisemberekét.

Akiket most is propagandával táplálnak, holott a járvány második hullámával összefüggő újabb komoly gazdasági visszaesés, valamint az abból fakadó elhúzódó kilábalás miatt a háztartások és családok megélhetési körülményeit javító pénzügyi segítség volna nélkülözhetetlen számukra. A Policy Agenda elemzése, amely természeténél fogva nem propagandacélokat szolgál, sötét időket lát kirajzolódni a harmadik negyedéves gazdasági adatokból, címszavakban: szinte valamennyi ágazat teljesítményének csökkenése, jelentős fogyasztói áremelkedés, a forint árfolyamának tovább gyengülése, a foglalkoztatottság visszaesése, a családi jövedelmek további szűkülése, a talpon maradt cégek gazdálkodási nehézsége, a gyermeket nevelő családok és a nyugdíjasok tömeges léptékű rossz helyzetbe kerülése. Érdemes a számok mögé nézni, amelyekből az látszik, hogy pusztán az oligarcha farm zabáltatása nem lesz elegendő a későbbi növekedés beindulásához. Identitáspolitikai szemfényvesztés, ideológiai agyhalál (a 9. alkotmánymódosítás késő estébe nyúló, néhány kósza jelenlévőn kívül senkit nem érdeklő parlamenti vitája az állampárt szellemi-erkölcsi pusztulásának bizonyító erejű lehányt kilométerköve), főállású valósághajlítás és önfényezés helyett muszáj lenne a vállalati szektor alá nyúlni, a munkahelyeket megőrző és a családokat közvetlenül segítő támogatásokat bevetni. Különben ahogy már jelezni próbáltam: nemhogy fény nem lesz, de az alagút is fejünkre omlik...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.