2020. december 17., csütörtök

300 MILLIÁRDNÁL IS NAGYOBB ÖSSZEG SORSÁRÓL DÖNTÖTT A KORMÁNY ÉJSZAKA

NÉPSZAVA
Szerző: nepszava.hu
2020.12.17.


Természetesen ott a sport a legnagyobb nyertesek között, de jutott vasúti költségtérítésre, vasútfejlesztésre, a Budai Vár építkezéseire, az Eximbank tőkeemelésére is
.

Alapos pénzmozgások vannak azon rendeletek mögött, amelyek éjszaka jelentek meg a Magyar Közlönyben. A tételekben az mfor.hu segített eligazodni. Az egyébként már régen kiürült, a járvány hatásainak kezelésére létrehozott Gazdaságvédelmi Alapból 261 milliárd kerül át más célokra. A portál megjegyzi, mivel itt már nincsen egy forint sem, így az a hiányt fogja növelni.

101 milliárd forint kerül az Innovációs és Technológiai Minisztérium. 22,1 milliárd forint vasúti személyszállítási közszolgáltatások költségtérítésére megy, 20,4 milliárd forint a Magyar Autó-Motorsport Fejlesztési Ügynökség beruházásaira fordítanak, 20 milliárd forint a vasútfejlesztéseknek jut. 

Jól járt a Miniszterelnökség is: ide most 82,8 milliárd forint érkezett. A legnagyobb falat a 73,6 milliárd forintos a Nemzeti Hauszmann Terv. Utóbbi programban újítják fel a Budai Várnegyedet, valamint építik újjá a II. világháborúban lerombolt házakat. Több mint 5 milliárd forint megy kulturális örökségvédelmi szakmai feladatokra, 2,25 milliárd egyházi célú hozzájárulásokra, 1,5 milliárd Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztésére. A Nemzeti Várprogram 473 millió forintos pluszforráshoz jut. 

A Külgazdasági és Külügyminisztérium sem maradt ki: 40 milliárddal megemelik az Eximbank tőkéjét.

Sportra is jutott bőséggel...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.