2020. december 7., hétfő

A KORMÁNY BECSAPTA AZ EGÉSZSÉGÜGYBEN DOLGOZÓKAT!

HÍRKLIKK
Szerző: KARDOS ERNŐ
2020.12.07.


Az éjszaka leple alatt, szombat éjszaka jelentek meg az egészségügyi jogviszonyról szóló törvény végrehajtási rendeletei. Szabad Zoltán, a Magyar Orvosok Szakszervezetének elnöke nem is a késői órákat kifogásolja, hanem azt, hogy a frissen megjelent kormányrendeletek egy része nincs összhangban a puccs-szerűen elfogadott törvénnyel; ebből később értelmezési zavarok támadhatnak. A szakszervezeti elnök szerint emiatt az orvostársadalomban teljes a bizonytalanság. Miközben a járvány tombol, február 26-ig az összes egészségügyi dolgozónak alá kéne írni az új munkaszerződését.

Mondja, elnök úr, egészen eddig, éjszakánként folyamatosan azt leste, hogy megjelent-e már a közlöny, benne az egészségügyi jogviszonyról szóló törvény összes rendelete?

– Nem én, hanem az egyik szakszervezeti vezetőnk volt résen. Neki már szokásává vált, hogy figyeli az éjszakánként megjelenő Magyar Közlönyt. Ez történetesen egy szombati nap történt. Azon nyomban elkezdtük értelmezni, és kiderült, van vele baj bőven...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.