2021. január 21., csütörtök

BIDENT NEM HATJÁK MEG ORBÁN ÉS SZIJJÁRTÓ KÉPMUTATÓ SZAVAI

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2021.01.20.


"Nincs B-terv” – mondta a zseni magyar miniszterelnök, a nagy stratéga, diplomata és államférfi, a karizmatikis tehetségű politikus, az amerikai elnökválasztás előtt. Orbán ezzel azt mondta, hogy nem is számít arra a lehetőségre, hogy Trump elveszítheti a választást és Joe Biden nyerhet. Ezzel letette a garast “ikertestvére” mellett, aki egy alkotmányelles lázadásra is felbujtotta szélsőjobboldali híveit, hogy elcsalja a Joe Biden által megnyert választást. A “nincs B-terv” azt jelenti, hogy Orbán mindent egy lapra tett fel, elkötelezte magát az illiberalizmus és Trump mellett, amit Biden Amerika és a világ fő ellenségének tekint.

Orbánnak valóban nincs B-terve, de nemcsak az amerikai elnökválasztásra, hanem egész tevékenységére nézve sem. Fasizmus vagy halál, ez az ő A-terve, és semmi nincs, ami ettől eltántorítaná. Csak egy lehetséges változata létezik az ő rendszerének, ez pedig az ő totális egyeduralma, a jogállamiság (értsd: a liberalizmus) felszámolása. Ezt mindenen keresztülviszi, és ha nem megy, akkor inkább belepusztul, és pusztuljon bele Magyarország is. A liberális demokratikus európai környezet elvtelen és túlzott toleranciájának köszönhető, hogy Orbán a NER fasiszta rendszerébe még nem bukott bele.

Joe Biden ezzel tisztában van, és nem is rejtette véka alá. Megválasztása előtt a világ romlásának példájaként említette Magyarországot és Lengyelországot. Ezt mondta: “látjuk mi minden történt Belarusztól kezdve, Lengyelországon át Magyarországig, hogy az önkényuralmi rendszerek tündökölnek újra a világban, a mi elnökünk pedig keblére öleli ezeket a gazembereket”. Biden gazembernek nevezte Orbánt, és ez csak megerősítheti azt a véleményünket, hogy egy felelős, tisztánlátó, korrekt, pontosan fogalmazó államférfiről van szó, aki nem fogja a keblére ölelni ezt a gazembert, Orbán Viktort.

Trumpra is utalt, amikor ezt mondta, és Biden tisztában van azzal, hogy Trump és Orbán között semmi különbség nincs a gazemberséget tekintve. Orbán legfeljebb kifinomultabban adja elő azt az embertelen, és jogtipró, fasiszta bunkóságot, amit ezek a hazug gazemberek “hazafiságnak”, “nemzetnek”, “kereszténységnek”, illiberalizmusnak neveznek. Trump nem véletlen nevezte Orbánt “ikertestvérének”, pontosan látta meg benne ugyanazt a gonosz, aljas és erőszakos szellemiséget, ami benne van. Ezért Biden tudja, hogy Orbántól sem várhat többet, mint Trumptól. Orbán már megvalósította, amit Trump szeretett volna.

Biden jól ismeri Magyarországot, Tom Lantos a barátja volt, ezért jól ismeri Orbán útját, s azt is, hogy Tom Lantos milyen mértékben utálta Orbánt azért, amit Magyarországgal tett. Találkozni sem volt hajlandó vele. Biden ugyanezzel a szemmel tekint Orbánra, és tisztában van azzal, hogy Orbán milyen veszélyt jelent Európára, a világra, még Amerikára is, nem beszélve a NATO-ról. Ugyanebben a beszédében Biden említette Putyint, közvetlenül az Orbánra való utalás előtt, és elítélte Trump elvtelen, “megmagyarázhatatlan” barátásgát és vonzalmát Putyin iránt. Orbán Putyin ötödik hadoszlopa az Európai Unión belül.

E tekintetben Orbán önmagában egy biztonsági kockázat a NATO-ban. Biden tisztában van azzal, kik a demokratikus szabad világ képviselői, kik az igazi Amerika barátai és kik az ellenségei. Biden nem fogja összetéveszteni őket, és tistzában van a veszélyességükkel. Vége annak, hogy David Cornstein bácsi Amerika képviseletében hódol egy gazember előtt, mint amerikai nagykövet. Orbán az amerikai külügytől csak a legrosszabbakra számíthat. Biden mindent megtesz majd azért, hogy Amerika vezető szerepét helyreállítsa a világban, és képviselje a nyugati demokráciák értékeit, a szabadságjogokat.

Orbán elbutulásának egyértelmű jele az a távirat, amit Joe Bidennek a beiktatása alkalmából küldött. Orbán azt írta, hogy “az elmúlt négy év bebizonyította, hogy az Egyesült Államok és Magyarország közötti barátságos és kölcsönösen előnyös együttműködés számos területen nagy lehetőségeket rejt magában”. Az elmúlt négy évre hivatkozik ez a szerencsétlen annak a Bidennek, aki az amerkai polgárháború és a II. világháború óta Amerika és a világ legszörnyűbb négy évének tartja a Trump nevéhez köthető ámokfutást. Trump Amerikájával ápolt jó viszony nem az alapja, hanem a kizáró oka a “jó együttműködésnek”...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.