2021. január 27., szerda

„HA MOST MEGKAPOM AZ OLTÁST, LEHET, HOGY VAN HÁTRA JÓ ÖT ÉVEM, HA VISZONT MEGFERTŐZŐDÖM, AKKOR VAN HÁTRA KÉT ROSSZ HÓNAPOM”

444-HU
Szerző: BOROS JULI
2021.01.27.


Újabb, a frontvonalban dolgozó ápolót szólaltatott meg a Blikk. Tegnap Papné Huszár Erika, a Szent László és Szent István kórház Covidrészlegének vezető ápolója beszélt a lapnak arról, milyen az élet az osztályon, ma pedig Szűtsné Bárdos Gyöngyvér telephelyi vezető ápoló mondta el, milyen volt megszervezni a járvány alatt is a hatalmas kórház ápolóinak munkáját.

A járvány miatt 70-80 főt rendeltek át hozzájuk más kórházakból, ezért nagyon hálásak voltak. Hozzátette, volt olyan kolléga, aki a kivezénylés után is szívesen maradt volna segíteni, de olyan is, aki nem bírta a nyomást.

„Aki a szülészeten dolgozott világéletében, annak nagyon nehéz beállni egy olyan belgyógyászati osztályra, ahol oxigénen lévő betegeket ápol, és lehet, hogy a műszakja alatt kettő beteget veszít el. Ő az élet másik oldalán van. Ez így nagyon nehéz”


- mondta az ápoló a lapnak. „Ha valaki nem tudta ezt a munkát felvállalni, azt megpróbáltuk visszaengedni, vagy olyan osztályra helyezni, ahol nem terhelte a felelősség vagy a félelem”...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.