2021. január 25., hétfő

ILYEN SZELLEMISÉGBEN NEVELKEDETT ORBÁN NAGY AMERIKAI TÁMOGATÓJA

HÍRKLIKK
Szerző: NVZS
2021.01.25.


„Gyanítom, hogy a nagy Orbán-támogató Andy Harris nincs teljesen tisztában azzal, hogy az apja milyen szerepet játszott a zsidók kiirtását támogató, több mint négyszázezer embert Auschwitzba küldő magyar náci mozgalomban” – írja legfrissebb bejegyzésében Balogh S. Éva, a Yale Egyetem volt tanára, a Hungarian Spectrum blog tulajdonosa. Bejegyzésében a szélsőjobboldali nézeteiről ismert Andy Harris republikánus kongresszusi képviselő apja múltjának a „családi legendáját” göngyölíti fel. Akiről azt írja, hogy a valóságban a Nyilaskeresztes Párt, majd az SS-szel együttműködő Keleti Arcvonal Bajtársi Szövetség tagja volt, akit Budapesten elítéltek, de megszökött és Amerikába emigrált. „Éppen ideje, hogy Andy Harris megismerje a valós tényeket” – mutat rá a blogger.


A gyerekek nem tehetők felelőssé szüleik tetteiért – mélységesen egyetértünk ezzel a hozzáállással, s nem is ezért kell szerintünk foglalkozni az ilyen és hasonló témákkal. Azért van szükség rá, hogy megértsük, milyen szellemben nevelked(het)ett az illető gyerek, esetünkben Andy Harris. Akinek a személye azért érdekes a magyarok számára, mert azon kevés amerikai kongresszusi képviselők közé tartozik, akik teljes mellszélességgel kiállnak az évek óta sorosozó és sok más témában is – a szélsőjobb fülek számára zenét jelentő – kettős beszédre „szakosodott” Orbán Viktor mellett.

Harris – ahogy a Hírklikk is megírta – legutóbb december elején állt ki Orbán mellett, mégpedig a magyar kormányfő által, Brüsszellel szemben a jogállamiság klauzula miatti csatározások ügyében. A Twitter-profiljába feltett (tíz további képviselőtársával közösen aláírt) levélben támogatásáról biztosította a magyar kormányt az Európai Parlament „büntető döntésével” szemben. A levelet azzal vezeti fel, hogy az Európai Parlament nemrég megbüntette Magyarországot, amiért mint szuverén ország él a jogaival és erősíteni igyekszik nemzeti öntudatát, ezért ők ismét kifejezésre juttatják, hogy támogatják a miniszterelnököt és demokratikusan megválasztott kormányát...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.