2021. január 2., szombat

OLVASS SOROZATOKAT A MÉRCÉN!

MÉRCE NAGY SOROZATOLDALA
Szerző: MÉRCE
2020.12.



Ez itt a Mérce Nagy Sorozatoldala, ahol megtalálod az összes régi és jelenleg is futó sorozatunkat. Érdekel az elmúlt évek legerősebb feminista cikkgyűjteménye? Kíváncsi vagy, hogyan építhető fel egy szolidáris gazdaság? Szeretnéd végre megérteni, mit takar a baloldali populizmus fogalma? Akkor jó helyen jársz: jó böngészést kívánunk!

2015-ben indítottuk el, még a Kettős Mérce blogon az első sorozatunkat, a WTF Baloldalt, és azóta szinte függővé váltunk. Több mint 20 szövegfüzért publikáltunk az elmúlt öt évben, összesen több mint 200 cikkel. Most kicsinosítottuk és összegyűjtöttük őket ezen az oldalon.

A sorozatok módot adnak egy jelenség, probléma komplexebb vizsgálatára, de arra is, hogy a szövegek párbeszédbe lépjenek egymással, felrajzolva közös kereteket, fogalmakat és persze véleménykülönbségeket is.

Így lehetséges, hogy a magyarországi, sőt, valamennyire a határokon is túlnyújtózó baloldali közeg elmúlt öt évéről is mesél ez az oldal, amellyel most meglepünk titeket és kicsit magunkat is. Néha érdemes hátralépni, és felidézni, honnan is jövünk, milyen kérdéseink és bizonyosságaink voltak öt éve, és mi az, ami mindebből állja az idő próbáját.

Elmélyedésre, közös gondokozásra és időutazásra invitálunk, tartsatok velünk! Legyetek sorozatfüggők a Mércén!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.