2021. január 21., csütörtök

ORBÁNNAL ÉRKEZETT, DE MOST VÁRATLANUL TÁVOZOTT A MAGYAR FUTBALLBÓL

TELEX
Szerző: BRÜCKNER GERGELY
202.01.21.


A focifanatikus Leisztinger Tamás kiszállt a magyar labdarúgásból, elzárta a pénzcsapokat. Közeli munkatársa szerint 2010 és 2020 között 5 milliárd forintot égetett el a magyar fociban. Igaz, eközben ipari cégei ennél érdemben több egyedi állami támogatást nyertek el. Van-e összefüggés? Vagyis a focis szerepvállalás nélkül lehetett volna Leisztinger a jobboldal által is elfogadott, sőt támogatott vállalkozó? Megérte-e a focikaland?


Tíz év után Leisztinger Tamás milliárdos üzletember kiszállt a miskolci futballcsapat, a DVTK finanszírozásából, ezzel együtt elhagyta vagy hamarosan elhagyhatja más sportbefektetéseit is (a foci mellett további diósgyőri sportágak, valamint az egri, a salgótarjáni, illetve a kassai futball, elsősorban az utánpótlás-nevelés finanszírozását).

Miért tette? Mivel maga Leisztinger Tamás elzárkózott attól, hogy kommentálja a Telex.hu-nak a döntését, így inkább csak a nyilvános információkat és környezete véleményét tudtuk felhasználni, amikor igyekeztünk áttekinteni Leisztinger és a futball kapcsolatát...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.