2021. január 22., péntek

TÉNYLEG MINDEGY, HOGY MELYIK VAKCINÁVAL OLTJÁK BE A MAGYAR LAKOSSÁGOT?

SZEGEDI KATTINTÓS BLOG
Szerző: SZEKA
2021.01.22.


Egyre frusztráltabbnak tűnik Orbán Viktor, amit alátámaszt legutóbbi reggeli rádiós monológja is. Ebben kvázi elismerte, hogy a vakcinaháborúban egyelőre elég rosszul állunk, de a felelősséget azonnal át is tolta az Európai Unió döntéshozóira. A kormányfő idegessége főként annak tudható be, hogy a járványügyi adatok nem tükröznek érdemi változásokat, így egyelőre nem lehet a korlátozó intézkedéseket még részlegesen sem feloldani, ugyanakkor a gazdasági bajok és a lakosság mentális problémái egyre élesebb kontúrokkal rajzolódnak ki.


Ismét egy meglehetősen suta népi bölcsességgel próbálta igazolni Orbán Viktor a saját igazát. A különböző országokban fejlesztett vakcinákkal kapcsolatos vitát igyekezett ugyanis lezárni azzal, hogy péntek reggel azt üzente a közszolgálatinak mondott, de inkább udvarinak tekinthető rádió mikrofonján keresztül a hallgatóságának: „Mindegy, hogy a macska fekete vagy fehér, csak fogja meg az egeret.” Orbán leegyszerűsítő kommunikációjának azonban ebben az esetben rengeteg veszélye van, hiszen lényegében azt üzente a magyaroknak, hogy teljesen mindegy, milyen országban, milyen eljárással, milyen tudományos elvek szerint gyártottak egy oltóanyagot, az csak egy vakcina, amivel minél előbb be kell oldani a lakosság döntő hányadát.

Ezzel azt állította, hogy a komoly teszteredményekkel még nem rendelkező oltóanyagok bármelyikét hajlandó beadatni a magyaroknak, csak legyünk már túl ezen az egész mizérián. Orbán tanácsadói (főként, akik értenek valamit az egészségügyhöz) most biztosan fogják a fejüket, mert tudják, ez egy rendkívül felelőtlen kijelentés volt. A kormányfő ugyanis mennyiségi kérdést csinált abból, ami elsősorban minőségi kérdés. Ha ugyanis a piacon gyorsan hozzáférhető vakcinákat részesíti előnyben, akkor a lakosság nagy része orosz vagy kínai oltóanyagot kap, ami nem azért veszélyes, mert nem a nyugati sztenderdeket követő védőoltást adják be, hanem, mert egy nagy kísérleti labornak tekintik majd az országot...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.