2021. február 9., kedd

A KLUBRÁDIÓ ELNÖKE: EZT A RENDSZERT LE KELL VÁLTANI JÖVŐRE

HVG
Szerző: hvg.hu
2021.02.09.


Arató András szerint a rádió elhallgattatásával a bíróság is áldását adta a személyenként eltérő bánásmódra, és arra kér mindenkit, kövesse online a csatornát.


“Egyetlen pályázat érvényes erre a frekvenciára, ami a miénk. Az más kérdés, hogy mire ez a folyamat lezárul, egy év is eltelhet. Május előtt nem történhet semmi. Amit még tenni lehet, hogy ezt a rendszert le kell váltani jövőre” – mondta a hvg.hu-nak Arató András, a Klubrádió elnöke és többségi tulajdonosa, aki szerint a legjobb esetben is májusban térhet vissza a rádió az éterbe, addig pedig mindenkitől azt kéri, hogy online kövesse az adásokat.

A rádió kedden kapta meg az ítéletet, ami szerint már csak pár napig használhatják a 92,9 MHz-s frekvenciát.

Arató elmondta, a rádió lekapcsoltatása “egy verdikt a magyarországi jogállapotokról”, hiszen a bíróság ítéletének kihirdetése után egy perc volt az indoklás, ami annyi volt, hogy nem hosszabbítják meg a frekvenciát, mert kétszer késtek az adatszolgáltatási kötelezettséggel. “Egy árva szót nem szentelt a mi indokainknak, és annak sem, hogy a Médiatanács már több más rádió esetében hasonló vagy súlyosabb szabálysértések ellenére hosszabbította meg a frekvenciát” – mondta, hozzátéve, hogy amikor ők elkövették a szabálysértést, ezeknek nem is volt határideje...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.