2021. február 23., kedd

EGYMÁS ELLEN HERGELIK A BEOLTOTTAKAT ÉS A MÉG BE NEM OLTOTTAKAT

HÍRKLIKK
Szerző: NVZS
2021.02.23.


Egy, a koronavírus-járvánnyal kapcsolatban eddig fel nem merült vádat fogalmazott meg Falus Ferenc: „oltási terv nem lévén, össze-vissza oltanak, amivel nem csak indulatot keltenek az emberekben, de generálják, szítják a feszültséget a beoltottak és a be nem oltottak között is”. Nem egyszer megalázó, méltatlan, embertelen helyzetbe kényszerítik a beoltásra berendelteket, s általában véve is az oltás kapcsán „zsarolnak, kényszerítenek, félelemben próbálnak minket tartani”, legyen szó akár arról, hogy regisztrálunk vagy sem, illetve, hogy elfogadjuk-e vagy sem a felajánlott vakcinafajtát – rója fel a korábbi országos tiszti főorvos az Orbán-rezsimnek. Kombinált eszközökkel: oltással, maszkviseléssel, távolságtartással, a higiénia szabályok betartásával lehet megakadályozni, hogy mindenki átessen a Covid-on – mondja, rámutatva: jó lenne pár hétig nem nyilatkozni a kínai oltóanyagról.


„A fertőzés elől nem tudunk elbújni, előbb-utóbb mindenki át fog esni a vírusfertőzésen, és ezt csak az oltások felvételével tudjuk megakadályozni, hiszen ez a védekezési forma a legegyszerűbb, legbiztonságosabb és leghatékonyabb módszer – a Hírklikk is beszámolt Merkely Béla, SOTE-rektor nyilatkozatáról, ami a hétvégén hangzott el a köztelevízióban. Ez logikusan hangzik, ám Falus Ferenc járványügyi szakértő szerint a dolog „nem ennyire egyszerű”. Szerinte ennél is többre van szükség: „az oltással, maszkviseléssel, távolságtartással, a higiénia szabályok betartásával lehet megakadályozni, hogy elkapjuk a vírust. Ennek a védelemnek csak az egyik eleme a vakcina”.

A korábbi tiszti főorvos egyébként egyetért Merkelyivel abban, hogy ha nem védekezünk, akkor sokkal rosszabb a helyzet. Ezt már a járvány kezdetén megpróbálta számszerűsíteni, s akkor arra jutott, hogy a védekezés elmulasztása 30 ezer halottat követelne Magyarországon a pandémia. „Ma már 14 ezernél járunk” – emlékeztetett...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.