2021. február 23., kedd

MEGKÉRDEZTÜK: MEGKAPTA-E ORBÁN AZ ÁLTALA PREFERÁLT KÍNAI VAKCINÁT - FRISSÍTVE!

HÍRKLIKK
Szerző: NVZS
2021.02.23.


Miközben a magyarok százezer-, vagy inkább milliószámra utasítják el, hogy beoltsák őket a kínai Sinopharm vakcinával, az ország vezére és főgyógyszerésze világgá kürtölte, hogy ha lehet, ők a kínai vakcinát kérnék. Nos, eljött az ő idejük, a Sinopharm ugyanis már több, mint bőven a rendelkezésre áll idehaza. Meg is kérdeztük tehát, vajon Orbán Viktor és Szentiványi Mátyás beoltatták-e már magukat vele. A kormányfő stábja nem válaszolt, az OGYÉI főigazgatóságáról először nem, de cikkünk megjelenése után végül csak kaptunk választ.


„Én megvárom egyébként a kínai vakcinát, én abban bízom a legjobban...úgy vagyok vele, hogy ezt a vírust a kínaiak ismerik legrégebb óta, ezért abból indulok ki, hogy valószínűleg ők is tudják róla a legtöbbet, úgyhogy én megvárom a soromat, és ha választhatok majd, akkor kínai vakcinát kérek.” – Nem lacafacázott Orbán, szó, betű szerint ezt mondta az idén január 29-én a Kossuth Rádióban elhangzott szokásos pénteki „interjújában”.

Akkor még nem volt az országban a vakcina, de már megágyaztak neki: megszületett a rendelet, amely lehetővé tette, hogy az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet vizsgálata nélkül, kvázi (szijjártói) „bemondásra” lehessen itthon használni az oltóanyagot. Emellett erőteljes kormányzati PR-kampányt is indítottak, bevonva abba magát a kormányfőt is (lásd a fenti idézetet)...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.