2021. február 10., szerda

ÉVEK ÓTA CSUKLÓZTATJÁK AZ EGYETLEN ELLENZÉKI RÁDIÓT, DE MIRE SZÁMÍTHAT EZUTÁN?

HVG360
Szerző: HAMVAY PÉTER
2021.02.10.


Lekapcsolják a Klubrádiót: a bíróság első fokon jogszerűnek találta, hogy a Médiatanács nem hosszabbította meg a frekvenciaengedélyét. A hatalom eddig is bizonytalanságban tartotta a rádiót, a leállításához nagyfokú kreativitásra volt szüksége, de megoldotta. Sorra vesszük, hogy milyen opciói maradtak a Klubrádiónak.


Olyan ez, mint a középkorban: a jobbágy elmehet ugyan a bíróságra panaszkodni, de egy úr szavával szemben semmit sem ér az övé.

Hiába hozunk fél tucat érvet, miért jogsértő a Médiatanács határozata, a bíróság szerint ezeket ők nem tudják megvizsgálni. Ez a Klubrádió ügyén jóval túlmutató üzenet” – így kommentálta a HVG-nek Stock Richárd, a Klubrádió vezérigazgatója a Fővárosi Törvényszék keddi ítéletét.

A rádió azért fordult bírósághoz, mert a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa nem újította meg az általa használt frekvenciára szóló engedélyt, ezért február 14-én lekapcsolják a rádiót, hiszen aznap lejár a műsorszolgáltatási szerződés. Az utolsó szalmaszál az azonnali jogvédelem lett volna, de a múlt héten azt is elutasította a bíróság. A rádió hiába kérte, hogy a várható fellebbezések lezárultáig tovább sugározhasson a Budapest FM 92,9 MHz-es frekvencián. Arató András, a Klubrádió elnöke sajtótájékoztatóján szégyenteljesnek nevezte, hogy Magyarországon ilyen határozatot hozhat a Médiatanács, és az olyan bírósági megítélés alá kerül, amelyben a felperes érvei nem számítanak. Azt ígérte, a neten folytatják, és fellebbezni fognak...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.