2021. február 23., kedd

KARÁCSONY GERGELYT IS MEGSEBEZHETI HADHÁZY ZUGLÓI INDULÁSA

TELEX
Szerző: CSEKE BALÁZS
2021.02.23.


Abban a kerületben indítja a Momentum a korrupció elleni harc védőszentjének kikiáltott Hadházy Ákost az előválasztáson, amelynek 2014 óta ellenzéki vezetése van. Fekete-Győr András szerint minden Zuglóba került száz forintból negyvenet ellopnak, és jelöltjükkel valódi változást szeretnének a politikában. Az MSZP-s Tóth Csaba nem érti, miért pont az ő körzetében indul az LMP korábbi társelnöke, Heves megyét ajánlotta figyelmébe, ahol kormánypárti képviselőt kell legyőzni. A Momentum korrupciós vádjai Karácsony Gergelyig is elérhetnek, és komoly feszültségekhez vezethetnek az ellenzéki összefogásban. Ezt tudjuk Tóth Csaba és Hadházy Ákos zuglói csatájáról egy héttel a bejelentés után.


„Akkor lehet csak az országban változás, hogyha Zuglóban is változás lesz” – hirdeti Hadházy Ákos egy kampányvideóban, miután múlt hétfőn bejelentették, hogy a Momentum támogatásával elindul az ellenzéki előválasztáson Budapest 8. választókerületében. Mint az már a bejelentéskor várható volt, komoly viharokat kavart a zuglói indulása, hiszen az elmúlt két választáson a szocialista Tóth Csaba összefogás nélkül is meggyőző fölénnyel tudott nyerni ebben a körzetben, de az önkormányzati választásokat is simán hozta az ellenzék. 2014-ben Karácsony Gergely, majd 2019-ben a szocialista Horváth Csaba lett a XIV. kerület polgármestere.

Az ugyanakkor már ősszel látszott, hogy Tóth 2022-es indulása nem megy át olyan könnyen az összes ellenzéki párton. Fekete-Győr András arról beszélt szeptemberben az ATV-ben, hogy a garancia kell arra, hogy az ellenzék közös listáján ne szerepeljenek olyan jelöltek,

„akik az elmúlt harminc évben megkárosították a magyar adófizetőket, vagy olyan mértékű csalásban, lopásban vettek részt”.

Példaként Tóth Csabát hozta fel, akiről azt mondta, hogy nem szeretné a közös listán, a parlamentben vagy más politikai intézmény közelében látni. Tóth emiatt fel is jelentette a Momentum elnökét, de a bíróság elutasította Tóth keresetét, így meg sem indult a per. Mindezek után Fekete-Győr a korrupció elleni harc magyarországi védőszentjeként mutatta be múlt hétfőn Hadházyt Zuglóban, és hozzátette, hogy a kerületnek átlátható és tisztességes képviselőre van szüksége...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.