2021. február 23., kedd

ÖSSZESZEDTÜNK MINDEN RÉSZLETET AZ ÚJRAINDÍTÁSI GYORSKÖLCSÖNRŐL - AZ ELSŐ KÖRBE 40 EZER CÉG KERÜLHET BE

AZ ÉN PÉNZEM BLOG
Szerző: Azénpénzem
2021.02.23.


Kiderült, pontosan kik vehetik igénybe azt a kamatmentes 1-10 millió forintos hitelt, aminek nyújtását persze (mint szinte minden esetében) uniós támogatás teszi lehetővé. Táblázatba szedtük a kölcsönt jellemzőit.


Nemrégiben jelent meg a Magyar Közlönyben az a kormányrendelet, amelyből kiderült, hogy a Kamatmentes Újraindítási Gyorskölcsön hitelprogramot az „egyes európai uniós alapokból származó támogatások” felhasználásával indítják. (Az uniós források fedezik egyébként a Covid19-világjárvány és gazdasági következményei okozta válság elhárítását is.) A keretösszeg 100 milliárd forint, az indítás pedig a tervek szerint márciusban várható.

Magyar Fejlesztési Bank (MFB) bejelentette, hogy a kormány döntésének értelmében a Gazdaság Újraindítási Akcióterv részeként ő bonyolítja le a Kamatmentes Újraindítási Gyorskölcsön hitelprogramot. A tájékoztatás szerint az érintett intézmények már az utolsó simításokat végzik. A hitelt a vállalkozások az MFB Pontok hálózatában (a bankfiókok listája itt érhető el) igényelhetik...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.