2021. február 6., szombat

LESZ-E 370 FORINT FELETT AZ EURÓ?

G7.HU
Szerző: PLOSZ DÁNIEL JÁNOS
2021.02.06.


A koronavírus-járvánnyal, az oltások széleskörű elterjedésével, illetve a korlátozások feloldásával kapcsolatos bizonytalan környezetben jogosan merül fel a kérdés, hogy mire számítsunk az euró-forint árfolyam vagy a BUBOR*-ráták alakulása kapcsán az idei évben, illetve 2022-ben. Az MKB Elemzési Központja – az MKB Bank Nyrt. és a Danube Capital R&A Zrt. közötti együttműködés keretében készített Negyedéves Makrogazdasági Kitekintővel párhuzamosan – nemrég elkészítette friss árfolyam- és hozam-előrejelzéseit.

A 2020. októberi előrejelzés óta fokozatosan szigorodtak a járványügyi intézkedések Magyarországon és a szomszédos országokban is. A második hullám során az első hullámmal szemben – amikor gazdasági leállásra is sor került – a járvány elleni védekezés során kiemelt figyelmet kap a gazdasági működés fenntartása. A védekezés fő eleme a kötelező védőeszközök használata, a megfelelő távolságtartás elrendelése, illetve a tesztelések számának növelése, valamint a lokális gócok azonosítása és kezelése.

A járvány körüli bizonytalanság továbbra is fennáll, ugyanakkor a jövőt illetően bizonyos tényezők bizakodásra adnak okot. Számos nagy múltú gyógyszeripari vállalat védőoltása megkapta a szükséges engedélyeket, egyes országokban már megkezdődött a lakosság oltása, az Európai Unió és Magyarország is több forrásból jegyzett elő vakcinákat. Az oltottság szélesebb körben történő megjelenésével párhuzamosan a járványügyi intézkedések fokozatos feloldása is lehetővé válik. Ennek eléréséig azonban a koronavírus következtében megváltozott helyzethez kell alkalmazkodnia a gazdasági folyamatoknak, szereplőknek, illetve az ellátási láncoknak is...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.