2021. március 7., vasárnap

A SZÍNFALAK MÖGÖTT: SZIVACSKALAPÁCS ÉS ELÁGAZÓ OLTÁSI SOR – AVAGY AZ ÁLLAMI INTÉZMÉNYEK JÁRVÁNYKEZELÉSÉNEK DISZKRÉT BÁJA

HÍRKLIKK
Szerző: KÉRI ANDRÁS
2021.03.07.


...Egymást kergetik a kérdések az ember fejében.

– Vajon miért volt szükség a fegyveres testületek tagjait korábban oltani, mint az időseket és a krónikus betegeket?

– Vajon miért vetődött fel, hogy a NAV alkalmazottai privilegizált helyet kapjanak az oltási tervben – s vajon miért vetették el ezt az ötletet később?

– Vajon milyen vakcinát kaptak az előbbi csoport képviselői, és milyent terveztek adni az utóbbiaknak?

– Ha igaz, hogy egy nagy cég, illetve számos bank vezetőit már beoltották, vajon hány vállalatnál és intézménynél történt meg már ugyanez – s milyen indokkal?

– Vajon miért nem közölték az emberekkel az előbbieket az oltási terv kapcsán?

– Vajon miért nem szerepelnek az olyan veszélyeztetett dolgozók, mint a tanárok, vagy akár a bolti eladók kiemelt helyen az oltási tervben?

– Vajon tényleg „technikai problémák” miatt kellett leállítani az oltási rendszert és elhalasztani rengeteg ember beoltását?

– Vajon a rendszer leállítása és újraindítása egyben sajnálatos adatvesztéssel is fog járni?

– Több forrás számítása szerint több tízezer dózis oltóanyag „hiányzik” a közölt kalkulációkból. Hová tűntek ezek a vakcinák?

Egy azonban biztos. Az ellenzék helyében haladéktalanul megkezdeném az oknyomozást, hogy megnyugtató válaszokat kapjak e kérdésekre.

Azok híján, ugyanis egy akár nagyon lesújtó kép is kibontakozhat bennünk. Egy olyan oltási terv képe, ahol azok helyett, akik a Covid19 szempontjából a legveszélyeztetettebbek közé tartoznak, azokat oltották és oltják be, akik a regnáló hatalom számára kiemelt fontosságúak.

Ha pedig ez igaz, itt már nem lopásról, stadionmániáról, az ország felvásárlásáról, a független intézmények bedarálásáról van szó.

Hanem tízezrek, százezrek életének a felelősség teljes tudatában végrehajtott veszélyeztetéséről. Ami alig hinném, hogy mindez az Európai Unió tagjaként olyan magyar belügynek számítana, amelybe semmilyen nemzetközi szervezetnek nincs joga beavatkoznia.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.