2021. március 26., péntek

BELE IS HALHATNAK A GYEREKEK A POSZT-COVIDBA

168 ÓRA
Szerző: P. L.
2021.03.26.


Hiába az enyhe tünet, a hosszútávú következmények bárkinél komoly gondokat okozhatnak akár hetekkel a koronavírus fertőzés után is. Az egészségügy azonban annyira leterhelt, hogy ezek kivizsgálása egyelőre nagyon lassan halad.

Egy hete jelentették be, hogy gyerekeknek nyílik Covid-ambulancia a Semmelweis Egyetemen. Az I. Sz. Gyermekgyógyászati Klinika hosszú távú Covid-ambulanciáján azokat a gyerekeket várják, akiknél koronavírus-fertőzésük után 6-8 héttel, vagy akár később is az életminőségüket jelentősen rontó, makacs tünetek maradtak fenn.

- A koronavírus fertőzés súlyos vagy enyhe lefolyásától teljesen függetlenül alakulhatnak ki olyan szövődmények, amelyek hosszútávú betegségeket generálnak. Ezeket minél előbb kezelni kellene, a jelenlegi helyzetben azonban nincs, vagy nagyon kevés erre a kapacitás – véli Bense Tamás csecsemő- és gyermekgyógyász szakorvos, családorvos.

Bense Tamás a 168-hu-nak elmondta, ugyan a gyerekek és fiatal felnőttek esetében a koronavírus eddig enyhébb tünetekkel vagy tünetmentesen ért véget, de az úgynevezett post-covid szindróma őket sem kíméli. Egyes esetekben súlyos betegségeket tud okozni akár hetekkel azután is, hogy valaki felgyógyult a betegségből...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.