2021. március 26., péntek

VAGY PINTÉR EMBEREI TAKARÍTANAK 300 MILLIÁRDÉRT, VAGY SENKI

NÉPSZAVA
Szerző: nepszava.hu
2021.03.26.


Négyéves keretszerződést nyert el a közbeszerzéseken gyakran diadalmaskodó hazai cég. A hazai kórházak a jövőben vagy a B+N Referenciát választják, vagy megoldják házon belül a takarítást.


Újabb gigamegbízást szerzett a B+N Referencia Zrt - tudta meg a Hvg360. A Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság (KEF) december közepén kért ajánlatot az ország 93 állami fenntartású, 372 telephelyen működő kórházának takarítására, 3,6 millió négyzetméteren. Az egyedüli érvényes ajánlattevőként a Pintér Sándor embereihez tartozó tartozó B+N söpörhette be a teljes üzletet.

A négy évre szóló szerződés keretösszege 300 milliárd forint, a nyertes szolgálatait a kórházak (kivéve a honvédséget és az egyetemi klinikákat) kötelesek igénybe venni. Csupán egyetlen kibúvó van: ha egy intézmény a saját alkalmazottjaival oldja meg a takarítást.

A B+N évek óta tagja az 500 legnagyobb árbevételt elkönyvelő magyarországi cég klubjának. A piacvezető társaság hatmillió négyzetméteren takarít hatezer munkavállalóval, 2016-ban 14 milliárd forintos nettó árbevétele 2019-re 36 milliárdra hízott, adózott nyeresége pedig ugyanez idő alatt félmilliárd forintról 4 milliárdra. Hogy honnan származik a profit, arról korábbi cikkünkben olvashat részleteket.)...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.