2021. március 17., szerda

BOSSZÚÁLLÓK

HÍRKLIKK
Szerző: FÖLD S. PÉTER
2021.03.17.


Ha meg akarjuk érteni Orbán Viktor és a Fidesz mostani bosszúhadjáratát, azt, hogy a járvány legnagyobb pusztítása közepette nem az igazi ellenséggel, a vírussal, hanem az ellenzékkel hadakoznak, vissza kell mennünk az időben. Nem sokat, csupán három évet, az előző választást megelőző nemzeti ünnepig. Akkor nem volt járvány, meg lehetett tartani az ünnepinek mondott, valójában bértapsolókkal súlyosbított, gyűlölködésre használt „megemlékezéseket”. Orbán már akkor meghirdette, amit azóta a saját bőrünkön tapasztalunk. Azt, hogy „aki nincs velünk, az nincs”.


2018-ban, március 15-én Orbán Viktor nem pillanatnyi felindulásból mondta azt, hogy a választás után elégtételt fognak venni. Nem indulatból szólta el magát, nem is a sokak által gyakran felemlegetett mentális zavarában. Magyarország miniszterelnöke - bűnügyi megfogalmazással - aljas indokból, előre megfontoltan mondta mindezt.

Orbán tudta, hogy mit beszél, és azt is tudta, hogy miért kell ezt mondania. Azért, mert a Fidesz tábora nagyon ki volt már akadva, amiért egyre több támadás érte őket. Megírta a sajtó Semjén vadászatát, Tiborcz Elios-ügyeit, Szijjártó 167 milliós házikóját, Kósa ezerháromszázmilliárdos csengeri örökségét...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.