2021. március 12., péntek

EZEKET KÖVETELIK A NYUGDÍJASOK - A JELENLEGI RENDSZERBŐL MINDENKÉPP KISZŰRENDŐK A TORZULÁSOK

AZ ÉN PÉNZEM BLOG
Szerző: B. VARGA JUDIT
2021.03.12.


Az ellenzéki pártok vezetőinek átadta a Nyugdíjas Szervezetek Egyeztető Tanácsa (NYUSZET) azokat a követeléseket, amelyek megvalósítását várják. Akadnak intézkedések, amelyek azonnali megvalósítását várják el, de például a teljesen új nyugdíjrendszer 2026 után kerülhet terítékre.


A „társadalomhoz”, és az ellenzéki pártokhoz eljuttatott kiáltványában a NYUSZET 12 pontban foglalta össze, hogy a nyugdíjasok érdekében milyen intézkedéseket követel. Ebben – mint az a részletes háttéranyagból kiderül – vegyesen szerepelnek azonnal, és hosszabb távon végrehajtandó feladatok. Mint kiemelték, elengedhetetlennek tartják a nyugdíjrendszer totális átalakítását, a vegyes indexálás bevezetését, a nyugdíjbiztosítás önálló szakmai intézményrendszerének visszaállítását.

A nyugdíjrendszer változtatása a háttéranyag szerint a szokásosnál is nagyobb körültekintést kíván. A következményei ugyanis akár több évtizedre is kihathatnak, illetve egy korrekció jelentős forrásokat emészthet fel. Ezért minden javaslat előzetes számításokat, hatásvizsgálatot igényel. Nagy dilemma, hogy a nyugdíjasok heterogén csoportjainak elvárásai hogyan hangolhatóak össze, a szakmai követelmények egyidejű érvényesítése mellett...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.