2021. március 22., hétfő

JAKAB PÉTER AZ ÉLRE KERÜLT, MOST Ő A LEGNÉPSZERŰBB ELLENZÉKI MINISZTERELNÖK-JELÖLT

TELEX
Szerző: DULL SZABOLCS
2021.03.22.


- Jakab Péter Jobbik-elnököt az előválasztást tervező ellenzéki szavazók 30%-a látná szívesen most miniszterelnök-jelöltként – derül ki a Závecz Reserach eddig nem nyilvános márciusi felmérésből.

- A második a DK-s Dobrev Klára, aki ugyanakkor még nem jelentette be indulását.

- Karácsony Gergely főpolgármester lebegteti, hogy beszáll-e a küzdelembe, most ugyanannyian támogatják, mint Fekete-Győr András Momentum-elnököt, akinek az ellenzéken belüli népszerűsége némileg erősödni látszik az elmúlt hetek kampánya után.

- A bizonytalanok között viszont Karácsonynak látszik a legtöbb tartaléka.

- Ez a kutatás csak pillanatfelvétel, nem jósolja az előválasztás eredményét. Viszont már most látszik, hogy nem lefutott a verseny. Számok és következtetések.

Bár az őszre tervezett ellenzéki előválasztás pontos szabályait még nem hirdették ki a szervező pártok, és még messze nem egyértelmű a jelöltek névsora, a kampány már megindult egy ideje az ellenzéki térfélen. Tagadhatatlanul az egyik legfontosabb kérdés, hogy ki lesz a hat párt (DK, Jobbik, Momentum, MSZP, LMP, Párbeszéd) közös miniszterelnök-jelöltje, egyben közös listájának vezetője.

A korábbi, főleg tavalyi kutatások elsősorban Karácsony Gergely budapesti főpolgármester kedvező adatait mutatták – az ellenzéken, illetve a teljes népességen belül –, ehhez képest számít meglepőnek, hogy Jakab Péter, a Jobbik elnöke és miniszterelnök-jelöltje a Závecz Reserach kutatása szerint jócskán megelőzi őt. A Závecz Reserach legutóbbi pártpreferencia-mérései már nyilvánosságra kerültek, az egyes miniszterelnök-jelöltek állásáról azonban csak most jutott adatokhoz a Telex...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.