2021. március 23., kedd

KILENCEZER SZAKÁPOLÓ HIÁNYZIK A FEKVŐBETEG ELLÁTÁSBÓL

168 ÓRA
Szerző: P.L.
2021.03.23.


A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara legutóbbi felmérése szerint csaknem ezer szakápoló hagyná el a pályát a koronavírus-járvány lecsengése után – értesült a 168.hu.


Hiába van elég kórházi ágy és lélegeztető gép, ha nincs elég szakember – mondta a 168-hu-nak Balogh Zoltán, a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara (MESZK) elnöke. Magyarországon ugyanis a fekvőbetegellátást tekintve ijesztően sok szakápoló hiányzik: legalább 9000 ápolót kellene azonnal felvenni ahhoz, hogy pótolni tudják a kialakult létszámhiányt - ez a pályakezdők rendkívül alacsony, valamint a tömegesen nyugdíjba vonuló kollégák számából adódik.

- A kérdőíves felmérésre válaszolók közül ráadásul csaknem ezren jelezték, hogy ha a kormány nem rendezi a béreket, akkor a koronavírus-járvány lecsengése után felállnak és inkább külföldre mennek vagy más munka után néznek – fogalmazott.

A MESZK elnöke azt is megjegyezte, hogy nem csak a fekvőbeteg ellátásban van szakdolgozói hiány, a többi szakterületre, így például a műtététi-, a labor- és képi diagnosztika területére is jóval több munkaerő kellene...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.