2021. március 10., szerda

KÖZEL KÉTMILLIÁRD FORINTÉRT FEJLESZTHETI A TELKI FUTBALLPARADICSOMOT A MÉSZÁROS-GYEREKEK CÉGE

ORSZÁGSZERTE BLOG
- ÁTLÁTSZÓ
Szerző: ZSILÁK SZILVIA
2021.03.10.


A telki edzőközpont további két darab élőfüves pályával, locsolótóval és atlétikai pályával bővül. A munkát a Gerecse-Plusz Kft. az eredetileg becsült árnál 350 millió forinttal drágábban végzi el. 2018-ban a Magyar Labdarúgó Szövetség 2 milliárd forintra becsülte a bővítés két ütemét, azonban ez az összeg csak az első ütemre elég. A centrum a Magyar Labdarúgó Szövetség hivatalos edzőközpontja, ahol a focistákat a négycsillagos Globall Sport & Wellness hotelben szállásolják el.


1,9 milliárd forintért fejlesztik a telki edzőközpontot – tették közzé kedden az uniós közbeszerzési közlönyben. A 24.hu február végén szúrta ki a nyertest az ajánlatok elbírálásáról szóló összegzésben.

A közbeszerzést a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) írta ki, a nyílt pályázatra összesen hét ajánlat érkezett be. Az ajánlatkérő az értékelési sorrendben legkedvezőbb és az azt követő ajánlattevő tekintetében végezte el a bírálatot. Öt ajánlat nem került elbírálásra, a maradék kettő közül pedig az olcsóbb nyert.

A legolcsóbb ajánlatot tevő Gerecse-Plusz Kft. a becsült árnál 350 millió forinttal drágábban, nettó 1,55 milliárd forint helyett nettó 1,9 milliárd forintért vállalta el a munkát.

A közbeszerzés azonban nem volt zökkenőmentes. Az előzetes vitarendezés során a pályázók nehezményezték, hogy a legalább egy darab 5 ezer köbméteres öntöző és csapadékvíz tározó tavat írnak elő, ez az előírás szerintük súlyos, versenykorlátozó megfogalmazást tartalmaz. Ezt az előírást később módosították legalább egy darab legalább 1500 köbméter térfogatú tóra/tározóra...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.