2021. március 23., kedd

MAJDNEM FÉLMILLIÓ VAKCINA VAN MAGYARORSZÁGON, AMIT MÉG NEM HASZNÁLTUNK FEL

ÁTLÁTSZÓ / ADATÚJSÁGÍRÁS
Szerző: SZOPKÓ ZITA
2021.03.23.


Az ötféle, hazánkban engedélyezett és elérhető koronavírus-vakcina miatt az EU-n belül kifejezetten jól állunk a beadott oltások tekintetében, azonban a meglévő vakcinák felhasználási sebessége közel sem optimális. Az eddig beérkezett oltóanyagok 20,66 százalékát még nem használtuk fel, ami több, mint 450 ezer adagot jelent.


Az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ (ECDC) március 14-i adatai szerint eddig több, mint 2,1 millió adag oltóanyagot szállítottak Magyarországra, ami 100 főre vetítve azt jelenti, hogy minden felnőtt korú lakosra 27,2 adag jut. Ez a szám messze a legmagasabb egész Európában, a dobogó második és harmadik helyét elfoglaló Észtországban és Cipruson csak 21,1-21,2 adag jut ugyanennyi lakosra.

A beoltottak számát tekintve is kifejezetten jól állunk: EU-s szinten csak Málta előz meg minket. A koronavírus tájékoztató oldal március 19-i adatai szerint eddig összesen 1 922 005 fő kapta meg a koronavírus vakcinát, mindkét dózissal a lakosság 4,55%-át oltották be...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.