2021. március 6., szombat

„MI PEDAGÓGUSOK BIRKÁK VAGYUNK, VELÜNK MINDENT MEG LEHET CSINÁLNI”

HÍRKLIKK
Szerző: MILLEI ILONA
2021.03.06.


Abszurdok világában élünk. Ebben az abszurd világban és Kaffka tollára kívánkozó helyzetben egy krónikus betegségben szenvedő pedagógussal beszélgettünk, akinek szombaton kellett volna megkapnia az olyannyira régen várt AstraZeneca oltását. Amit nem kapott meg. Majd megkapja. Majd értesítik róla, hogy mikor. Ő a megkerülhetetlen emberi tényező, a tanító néni. Ő volt az, aki a vírus elleni harcban sokáig azért küzdött, hogy legyen maga varrta szájmaszkja, hogy legalább teszteljék, ha már krónikus betegként nem is emelik ki a tantermi oktatásból, és aki abban reménykedett, hogy a covidos kollégák és gyerekek ellenére ő nem fertőződik meg addig, amíg meg nem kapja védőoltást. És aki most tőle teljesen távol álló, és nagyon is szokatlan módon azt mondja: „Pipa vagyok! A kurva anyjukat
!”

Önmagában véve már az is abszurd, hogy olykor a nemzet napszámosaként, olykor lámpásként is számon tartott, naponta az iskolában, gyerekek között helyt álló pedagógus csak névtelenül merte vállalni, hogy elmondja, mit is érez, mert ha kiderülne, hogy beszélt, ő inná meg a levét. Az iskolaigazgató – aki egyébként „vérfideszes” – lenne az első, aki megtorolná, hogy eljárt a szája, mert félne a Tankerületi Központ megtorlásától, ahol félnek a Klebelsberg Központ retorziójától, ahol félnek az Oktatási Államtitkárság rosszallásától, ahol félnek a miniszterelnöki letolástól. A lényeg, a mindent és mindenkit eluraló, idomított félelem. Ezért a névtelenség. No meg a kollégák haragja miatt, mert ők meg rettegnek attól, hogy ez a rengeteg félelem visszaüthet rájuk. Inkább hallgatnak, pedig az iskolában legalább öt-hat krónikus betegséggel küzdő tanár is dolgozik, akik szintén nem kapták meg a hétvégén az olyannyira várt oltást. Számukra azonban a „ne szólj szám, nem fáj fejem” túlélési taktika fizetődik ki a legjobban.

A mi tanító nénink azt mondja, csodálkozva látja a tévében, hogy tényleg mindenkinek elmarad a hétvégén az AsdtraZenecával való beoltása. Ő először azt hitte, hogy csak válogatnak, és a súlyosságtól függően, vagy valamilyen más szempontok, állapot, kor alapján marad el valakiknek. „De, hogy mindenkinek lemondják, hát ez micsoda disznóság! Arra hivatkoznak, hogy a lakcímnyilvántartásokkal van a probléma, és vannak, akik máshova kaptak behívót, mint ahol laknak. Orbán Viktor ezt már magyarázta reggel a rádióban, hallgattam, amikor a Kossuthon beszélt. Na, de. hát ez mégis micsoda disznóság, hisz' az emberek nagy többsége ott lakik, ahová be van jelentve. Ez az ő hibájuk, mert milyen dolog az, hogy nincs korrekt lakcímnyilvántartás. Milyen marhaság az, amivel magyarázták, hogy az emberek nem voltak orvosnál, és ezért nem egyezett a taj-számuk és a lakcímük. Könyörgöm, krónikus betegekről van szó, hogy a büdös francba nem voltak orvosnál! Egyszerűen nekem érthetetlen, hogy ilyen magyarázatokat fűznek hozzá! Hát most behívtak mondjuk egy oltópontra 6000 embert, és csak 5800 megy el. Akkor mi van? És akkor nem 74 ezret oltottak volna be a hétvégén, csak 70 ezret. Akkor mi van? Ennyivel is előrébb lettünk volna! Hát milyen dolog ez?! Én rettenetesen csalódott vagyok!
...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.