2021. március 6., szombat

MEGERŐSÍTETTE AZ OPERATÍV TÖRZS: AKI JOGOSULT ÉS ODAMEGY AZ OLTÓPONTRA, AZ MEGKAPJA AZ ASTRAZENECA VAKCINÁJÁ - MÉGIS OLTANAK A BRIT VÉDŐOLTÁSSAL A HÉTVÉGÉN

NÉPSZAVA
Szerző: nepszava.hu
2021.03.06.


Az operatív törzs a hvg.hu érdeklődésére megerősítette, hogy az, aki jogosult a védőoltásra és odamegy az oltópontra, az megkapja az AstraZeneca koronavírus elleni vakcináját.

„Az oltóanyag az oltópontokon van, aki megjelent és jogosult az oltásra, az meg is kapta”


– írta a koronavírus sajtóközpont.

Nem sokkal 17 óra után erről egyelőre csak a hvg.hu-nak küldött válasz tájékoztat.

Az ügy előzménye, hogy eredetileg 74 ezer embert oltottak volna be a brit vakcinával ezen a hétvégén. Az SMS-ben zajló értesítési rendszerbe azonban olyan sok hiba csúszott – például nemrég beoltottakat is behívtak oltásra–, hogy végül el kellett halasztani az egészet a jövő hét második felére. Pénteken erről ki is értesítették az érintetteket. Az RTL Klub péntek esti híradójában azonban arról számolt be, hogy a kórházak kaptak értesítést az országos kórház-főigazgatóságtól, és eszerint a vakcinákat mindenképp kiszállítják. Ennek alapján hétvégén telephelyenként ügyeleti jelleggel 1-5 oltóhelyet kell biztosítsanak azért, ha olyan ember jelenne meg az oltóponton, aki nem értesült arról, hogy elmaradt az oltás. Szombaton egymás után érkeztek a beszámolók arról, hogy a lemondás ellenére mégis többen megkapták az AstraZeneca oltását.

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.