2021. március 10., szerda

NINCS KISKAPU, SOK BOLT LOPVA SEM MŰKÖDHE - UGROTT A VEVŐKNEK AZ ONLINE RENDELÉS DÍJMENTES ÁTVÉTELE

AZ ÉN PÉNZEM BLOG
Szerző: Azénpénzem
2021.03.10.


Némi zűrzavar alakult ki abban, hogy az amúgy zárásra kötelezett boltok működhetnek-e a webes rendelések átvételi pontjaiként. Az Azénpénzem.hu információi szerint néhányan (például virágbolt) kiírták, hogy az online rendelhető cuccok a helyszínen átvehetők. Hát ez egyáltalán nincs így.


Többen már első pillanattól úgy értelmezték a veszélyhelyzeti rendelkezéseket, hogy azok az üzletek, amelyek nem lehetnek nyitva a következő két hétben, átvételi pontként sem működhetnek. Mint a Blokkk.com megállapította: a 140 ezerből most csak 60 ezer lehet nyitva. (Megjegyezték, hogy a kiskereskedelmi üzletstatisztikában nincs benne minden árusító hely, például dohánybolt, lottózó, piacok.)

A 2021. március 8-tól indított boltzár a kereskedelemmel foglalkozó portál szerint keményebb a korábbinál, mivel kevesebb a kivétel (ezekről itt tájékozódhat), például bútoráruházak vagy szórakoztatóelektronikai, elektromos háztartási cikkeket árusító boltok nem nyithatnak ki. Kimondja a jogszabály azt is, hogy a kivételezett körön kívül eső boltoknak be is kell zárniuk. Szűkíti a vásárlási lehetőségeket az is, hogy a webáruházak átvevőpontjai sem működhetnek, tehát ki kell szállítani a megrendelt portékát...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.