2021. március 25., csütörtök

TUDATOSAN VÁLLALJA FEL ORBÁN AZ ÁLDOZATOKAT A VÍRUS ELLENI HÁBORÚBAN, VAGY TUDATTALANUL SODOR HALÁLBA TÍZEZREKET?

444.HU
Szerző: LANTOS GABRIELLA
2021.03.25.


Orbán Viktor pávatáncos pályafutása során számtalanszor bebizonyította, hogy kijelentései és cselekedetei teljesen ellentétesek. Sajnos ez a járványkezelés során minden eddiginél nyilvánvalóbbá vált. És minden eddiginél fatálisabbá.


A pandémia elején a kissé áthallásos „minden élet számít” lózungú óriásplakátok, videó spotok azt hirdették, hogy a kormány stratégiája világos: az emberéletek megmentése mindenek felett áll. Az első hullám 600 halottal igazolta is ezt. Ezért a második hullám kezdetén, szeptember 12-én 916 új fertőzöttnél és 2 halottnál még magabiztosabban fogalmazott a kormányfő: „Én emberéletekben számolok. Szerintem a tavaszi védekezéssel több ezer, de inkább tízezer idős magyar ember életét mentettük meg, és most sem fogunk kockára tenni egyetlen életet sem, de közben az országnak működnie kell, és a két dolog együtt szerintem lehetséges.”

Szeptember 18-án, amikor a fertőzöttek és a halottak száma tovább emelkedett, expressis verbis kijelentette: “Szükség szerint, ugye, minden döntést a kormánynak kell meghoznia, következésképpen a felelősséget is a kormánynak kell viselnie, leginkább persze nekem. Ezt én vállalom is természetesen, mégiscsak ez a dolgom, mondhatnám, ezért kapom a fizetésemet.”

Az ezóta eltelt fél év bemutatta, hogy a járványkezelés Magyarországon járt a világon szinte a legtöbb halottal.

Ideje számba venni, miért is kell Orbán Viktornak vállalnia a felelősséget. Milyen járványkezelési stratégiát követ és milyen eredményességgel? A világelső halálozás a kormány kormányzóképtelenségének a bizonyítéka? Vagy a mihamarabbi nyájimmunitást kierőltető tudatos stratégia járulékos költsége? Tekintsük át a védekezési stratégia egyes lépéseit.

Az tény, hogy a járvány második hullámának elindulása, szeptember eleje óta az ország a lakosságszámra vetített legtöbb áldozatot felvállaló országok élvonalába került. Aktuálisan San Marinót is figyelembe véve a 6. helyen állunk a fejlett világ országain belül, de a folyamat dinamikája alapján Csehországgal és Montenegróval haladunk a dobogós helyek felé...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.