2021. március 25., csütörtök

TOVÁBB EMELKEDETT A NAPI HALÁLOS ÁLDOZATOK SZÁMA, 272-EN HALTAK MEG

TELEX
Szerző: IVÁN-NAGY SZILVIA
2021.03.25.


- Napi új fertőzöttek száma:
9637 (az előző napihoz képest +2050)

- Napi új halálos áldozatok száma: 
272 (az előző napihoz képest +23)

- Elvégzett tesztek száma: 
35 417 (az előző napihoz képest +2101)

- Kórházi ellátást igénylők száma: 
11 760 (az előző napihoz képest -45)

- Lélegeztetőgépre szorulók száma: 
1467 (az előző napihoz képest +44)

- Első dózissal oltottak száma: 
1 747 519 (az előző napihoz képest +51 409)

- Ebből második dózissal is beoltottak száma: 
524 604 (az előző napihoz képest +30 084)

A koronavírusról tájékoztató kormányzati honlap szerint a gyógyultak száma jelenleg 387 570 fő, de az aktív fertőzöttek száma is már 196 553 főre emelkedett. A tájékoztató szerint az eddig regisztrált 65 év felettiek 69%-a már megkapta az oltást, a többiek is hamarosan sorra kerülnek.A kórházi oltópontokon Pfizerrel, a háziorvosoknál Sinopharmmal, AstraZenecával, és Modernával folytatódik az oltás. A kormány szerdai ülésének döntéseiről a csütörtöki kormányinfón adnak tájékoztatást.

A mutatók alapján nagyon rossz a helyzet, napok óta Magyarországon hal meg lakosságarányosan a legtöbb ember a járványban, ennek megfelelően meglehet, hogy április hetedike után is marad még a digitális oktatás. Maruzsa Zoltán köznevelési államtitkár ugyanakkor azt kizártnak tartja, hogy a tanév végéig maradjon a digitális munkarend.

„kell ahhoz némi optimizmus, hogy az április 7-i nyitást kőbe vésettnek vegyük. Jelenleg valószínűbb, hogy a jelenléti nevelés és oktatás visszaállítása kitolódhat egy kicsit, de ehhez is látni kell a következő két hét fejleményeit” – fogalmazott a Magyar Nemzetnek
.

Kedden minden eddiginél több ember, 252 vesztette életét koronavírusban. A helyzet annyira súlyos, hogy a Magyar Orvosi Kamara (MOK) elnöke azt mondta, hogy az eddigieknél is szigorúbb, kéthetes zárásra lenne szükség. Kincses Gyula szerint az élelmiszerboltokon és a patikán kívül gyakorlatilag mindent be kellene most zárni. A MOK arra kéri a lakosságot: tudatosabban szervezze meg a bevásárlásokat, kerülje a társaságot és a tömegközlekedést.

Az egészségügy terheltségéről gyakran beszél Müller Cecília országos tisztifőorvos is, és ezt támasztja alá az is, hogy számos intézményben átalakításra volt szükség, a hatvani járóbeteg-ellátás pedig szinte teljesen le is állt. A helyzet súlyosságáról egy medikus is beszámolt, ő önkéntesként dolgozik egy sürgősségi betegellátó osztályon. A kórházakban ezek az osztályok állnak a legnagyobb terhelés alatt, hiszen ide érkezik be minden súlyos covidos és nem covidos eset. Megrázó beszámolóját itt olvashatja el...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.