2021. március 25., csütörtök

MINISZTERELNÖK ÚR! NEM LENNE IDEJE ELKEZDENI FELHÚZNI A MOBILKÓRHÁZAKAT?

HÍRKLIKK
Szerző: NVZS
2021.03.24.


Orbán Viktor szerint nincs nagy baj – az ő olvasatában nem nagy baj, ha egy nap alatt 249 honfitársa elhalálozik, s 7587 megbetegszik; az sem üti még meg a nagy baj mércéjét, ha 11 805 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 1423-at lélegeztetőgépen; miként az is rendben lévő, hogy az új betegeket már nincs hova fektetni – ahogy arról hiteles felvételek tanúskodnak. Ha a fentieket ugyanis bajnak tartaná, akkor már épülne az a nyolc-tíz mobil járványkórház, amit – s ezt ő mondta – egyidőben fel tudnak építeni. Ha ma elkezdenék két és fél hét múlva 1500 új covidos kórházi férőhely lenne. Már ha nem hazudott Orbán tavaly.

„Ilyet össze tudunk dobni nyolcat, tízet is, ez a képességünk megvan...Ha nagyon meghajtjuk, akkor 2,5 hét, s ha akarunk, akkor egy időben nyolcat, tízet is fel tudunk építeni az országban...Ha nagy baj van, akkor kellhet” – mondta Orbán Viktor majdnem egy évvel ezelőtt, 2020 április 11-én, a koronavírus-járvány első hulláma idején. A Facebook oldalára feltett – erősen PR-szagú – „tudósítás” az akkor elkészült kiskunhalasi mobil járványkórházban tett látogatását örökíti meg.

Orbán akkor – vezénylő tábornokként – éppen ország-, kórház- és mobilkórházjárással töltötte az idejét, és ennek keretében tartott ellenőrzést (a szóhasználat nem a mienk, a hivatalos koronavírus oldalon számoltak be így a látogatásról) a kiskunhalasiban, amit amúgy eléggé sokára, október elsején vetettek csak be...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.