2021. április 12., hétfő

„A HÍR A MARADÉK MOTIVÁCIÓNKAT IS ELVETTE” – EZT GONDOLJÁK A VÉGZŐSÖK AZ IDEI ÉRETTSÉGIRŐL

MÉRCE
Szerző: BLASKÓ ZSÓFIA
2021.04.11.


Megkérdezte az Eduline az idén érettségiző diákokat, hogyan vélekednek a vizsga menetéről járványhelyzetben: a legtöbben korrekt döntésnek tartották az írásbeli eltörlését, de van, aki úgy érzi, hogy ezzel az utolsó csepp motivációja is elveszett.

„Megmondom őszintén én kifejezetten örülök annak, hogy nem lesz szóbeli. Természetesen vannak tárgyak amiken húz a szóbeli, viszont én úgy érzem nem lettem volna képes minden tételt megtanulni”

-írta az egyik olvasó; többen is voltak, akik a koronavírusra tekintettel korrekt döntésnek tartották a miniszterelnök péntek reggeli bejelentését.

Voltak olyanok is, akik nem értettek egyet a döntéssel: egy diák azt írta, hogy rendkívül elkeserítőnek találja a helyzetet és az, hogy egy egész évet a számítógép előtt ülve töltöttek, korántsem jelenti azt, hogy lustálkodással és szórakozással ment volna el az idő.

Éppen ellenkezőleg – sokan már most rengeteg időt öltek bele a szóbeli tételek kidolgozásába, a hírek azonban a maradék motivációjukat is elvették.

Egy vidéki gimnázium végzős tanulója szerint például azért érthetetlen a döntés, mert egy szóbelin maximum általában 6-8 fő tartózkodik a teremben, a tanárokkal együtt, egymástól megfelelő távolságra tudnak ülni. Náluk az őszi vizsgák alatt például egy plexifallal akadályozták meg a tanárok és diákok közötti fertőzés lehetőségét, ezen felül a maszk használata is kötelező volt...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.