2021. április 22., csütörtök

A LEGKISEBB TELEPÜLÉSEN IS KÖVETJÜK A KÖZPÉNZ ÚTJÁT – ÖNÁLLÓ KÖZÖSSÉGI OLDALT NYITUNK A VIDÉK HÍREINEK

ORSZÁGSZERTE BLOG
Szerző: KATUS ESZTER
2021.04.22.


Mostantól az Országszerte Facebook-oldalon megtalálható lesz mindaz, ami a vidéki Magyarországon történik – az Átlátszó riportjain, tényfeltáró, oknyomozó anyagain, a független portálok tudósításain és a civilek bejegyzésein keresztül. Tarts velünk!

Az Átlátszó 2017-ben, a megyei lapok einstandja után döntött úgy, hogy elindítja a független vidéki nyilvánosságot támogató Országszerte-blogját, amely platformot nyújt ahhoz, hogy az elhallgatásra ítélt hírek eljuthassanak a mainstream médiába.

Miért gondoltuk úgy, hogy szükség van erre?

A megyei lapok nyomtatott és online verziója több száz másik médiummal együtt a kormányközeli KESMA alá került, ahol viszont a szakmai elvek láthatóan háttérbe szorultak. A Mérték Médiaelemző Műhely fél évig szemlézte a Mediaworks megyei lapjait. Az elemzésből kiderül, hogyan uralta el a központi oldalakat a kormányzati propaganda, hogyan tűnt el teljesen az ellenzéki hang a cikkekből, hogyan lett a csip-csup ügyekből vezető anyag és hogyan vált teljesen súlytalanná a helyi közélettel foglalkozó néhány oldal...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.