2021. április 13., kedd

ÁDER SZERINT AZ AMERIKAI ELNÖK NEM FÉLHÜLYE, ÉS ALELNÖKE SEM FEKETE RIBANC

HÍRKLIKK
Szerző: FÖLD S. PÉTER
2021.04.13.


Számos alkalommal írtunk már arról, mennyire zokon vesszük, hogy Áder János államfő beszédesen hallgat, amikor mondania kellene valamit a társadalmat érintő, fontos ügyekről. Szólnia kellene a nagyobb botrányok esetén, vagy például akkor, amikor a hatalmon lévők visszaélnek a helyzetükkel, lerombolják a jogállamot, csorbítják a sajtó és az ítélkezés függetlenségét, vagy éppen saját embereiket betonozzák be a közhivatalok élére.


Nos, ennek vége, megszaggatjuk a ruházatunkat, és hamut szórunk a fejünkre. Áder János ugyanis megszólalt egy ügyben. Igaz, most sem magától, és most sem személyesen, hanem a Népszava kérdésére, hivatalának sajtóosztályán keresztül válaszolt. A lap Gulyás László szegedi professzor néhány nappal ezelőtt napvilágot látott, február 17-én elhangzott előadásán mondottakról kérdezte az államfőt. Mint ahogyan arról a Hírklikk is beszámolt, a közvélemény számára korábban jórészt ismeretlen szegedi professzor online előadáson fejtette ki gondolatait a bennünket körülvevő világról. Joe Biden amerikai elnököt például félhülyének nevezte, Kamala Harris alelnököt, fekete ribancnak, s mint fogalmazott, „a fekák az őserdőben lóf@szt sem csináltak.” Egyedül Claudia Schiferről volt jó véleménye, őt – mint mondta – el tudná képzelni, amint a hálószobájában tartózkodik.

Áder János egyébként úgy került a képbe, hogy idén március 15-én a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést adományozta Gulyás Lászlónak. Feltételezhetően nem a fent idézett szellemiségért, hanem, a hivatalos indoklás szerint „a magyarság történetével kapcsolatos kimagasló színvonalú kutatásai, jelentős oktatói és tudományszervezői tevékenysége, valamint a nemzeti, polgári értékrendet közvetítő publikációi” elismeréseként. Gulyás professzor a botrány kirobbanása után nem tagadta a neki tulajdonított mondatokat, viszont közölte, hogy őt azért támadják, mert nemzeti, polgári és konzervatív az értékrendje...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.