2021. április 15., csütörtök

MIBŐL ÉLNEK A MAGYAROK SVÁJCBAN?

HATÁRÁTKELŐ BLOG
Szerző: Határátkelő
2021.04.15.


Egy érdekes projekt amolyan bevezető posztját olvashatjátok ma. A Svájcban élő Csilla ugyanis a járvány alatt gondolt egyet és megkeresett szintén az országban élő magyarokat, hogy meséljenek az életükről, mi mindennel kellett szembesülniük a kinti élet során. A sorozat terveink szerint a Határátkelőn is megjelenik, kiderül majd tehát, miből élnek a magyarok Svájcban.

„Mikor négy évvel ezelőtt elindítottam a Külföldiként Külföldön YouTube csatornát, szerettem volna megörökíteni az élményeimet, mindent, ami új és friss, hogy akkor is emlékezzek rájuk, mikor már maguktól értetődőek.

Aztán az elmúlt évek során kiderült, milyen előrelátó voltam, ma már nem érzem újnak azokat a dolgokat, amikre évekkel ezelőtt rácsodálkoztam.

A járvány alatt is nyugalom

Megszoktam, hogy a vonatok pontosan járnak, hogy az élet magas színvonalon élhető, hogy kevés dolog van, amit ne engedhetnék meg magamnak, hogy még egy világjárvány közepén is nagyjából a megszokott nyugalommal zajlik Svájcban az élet.

Nyilván itt is vannak szigorítások, sok hely bezárt, aki megteheti, otthonról dolgozik, kevesebbet utazunk, stb., de aki elveszíti a munkáját, az is viszonylag kényelmesen megél a 70-80%-os munkanélküli segélyből.

A polcokról nem hiányzik semmi, ha nem lenne a kötelező maszkviselet, az ember szinte meg se érezné, hogy valami változott...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.