2021. április 23., péntek

NAGYON KÖNNYEN KATASZTRÓFÁBA TORKOLLHAT A LAZÍTÁS ÉS A NYITÁS

HÍRKLIKK
Szerző: NVZS
2021.04.23.


„Nem az oltási rend borult, az – botrányos módon – soha nem is volt, most sincs” – reagált Falus Ferenc, amikor azt kérdeztük tőle, vajon miért borították fel az oltási rendet azzal, hogy – miként a Hírklikk megtudta – több budapesti kerületben huszonéves fiatalokat hívogatnak be SMS-sel kínai vakcinával történő oltásra. A korábbi országos tiszti főorvos helyesnek tartja, hogy „ma már mindenkit beoltanak, aki arra jár”. Ugyanis szerinte egyébként is könnyen katasztrófába torkollhat a koronavírus indiai – a jelek szerint úgynevezett dupla – mutánsa, ami – az országba bejutás lazasága miatt – már csak napok kérdése és megjelenik hazánkban is, ha még nem érkezett meg.


A nyitás katasztrófa, különösen, mert az indiai variáns megérkezett Angliába, s miután határellenőrzés nincs „(hiszen tudjuk, a kormány szerint, az üzleti úton lévők nem fertőződnek meg és nem is fertőznek, azaz szabadon beutazgathatnak az országba”), így vagy már be is hurcolták, vagy ez már csak napok kérdése” – hívta fel a figyelmet Falus Ferenc. Mint ismert, nem csak a határon, hanem a mindennapi életünkben is komoly lazítások kezdődtek és folytatódnak – ahogy a korábbi bejelentések után ma reggel Orbán Viktor szokásos pénteki „interjújában” meg is erősítette.

Az indiai dupla mutáns veszélye

A korábbi országos tiszti főorvos figyelmeztetett: amit eddig tudunk az indiai mutánsról, az az, hogy az úgynevezett duplamutáns, azaz két helyen van benne mutáció, s úgy tűnik, hogy a rendelkezésre álló vakcinák nemigen tudják felvenni ellene a küzdelmet. „Ez pedig nagyon könnyen katasztrófába torkollhat” – figyelmeztetett a járványügyi szakértő.

Mindezt akkor, amikor ugyan lecsengőnek látszik a járvány jelenlegi szakasza, de mint minden pandémiára, a mostanira is az a jellemző, hogy a lecsengési időszakban, arányaiban több a súlyos beteg. Például a lélegeztetőgépen lévők aránya nem olyan mértékben csökken, ahogy a kórházi ellátásra szorulóké...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.