2021. április 4., vasárnap

NÉZŐK NÉLKÜL NINCS EURÓPA-BAJNOKSÁG, EZÉRT NEM SZÁMÍTANAK AZ ADATOK, JÖN A NYITÁS

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2021.04.01.


Csupa jó hírünk van. Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) végrehajtó bizottsága ülésezett, és döntött a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos intézkedéseiről. Az eddigi tervezet szerint a stadionokat legfeljebb a befogadóképességük 30%-áig lehetett volna nézőkkel megtölteni, azonban az 55 tagországban a vírushelyzet eltérő alakulására hivatkozva úgy döntöttek, eltörlik ezt a határt; így az illetékes nemzeti hatóságok dönthetnek a nézőszámokról.

“Így tehát – ha jól halad a járvány elleni harc – több néző tekintheti meg a helyszínen a nyári kontinensviadal találkozóit is” – írja az MLSZ. Micsoda? Harc? Milyen harc? Hol van itt harc? Az UEFA ragaszkodik a nézőkhöz, e pedig el is dönti a magyarok harcát. Teljesen mindegy, milyen lesz a járványhelyzet, az EB idejére győzelmet hirdet majd Orbán, mert arról nem mond le, hogy Magyarország rendező maradjon. “Mind a 12 fogadó városnak biztosítania kell a nézők bejutását a stadionokba, különben a város elveszíti a házigazda jogát” – nyilatkozta Alexander Cheferin, az UEFA elnöke.

A 12 rendező ország között van Magyarország is. Tehát vélhetően közelebb van a várva várt “nyitás”, mint azt gondolnánk, mert egy futballnemzet nem rendezhet Európa-bajnokságot nézők nélkül. A járványt sikeresen le fogjuk győzni, lesz ami lesz, a stadionokat ki fogjuk nyitni. A vírus elleni harc új taktikával folytatódik. Meglepjük a vírust, mert nem korlátozni, hanem terjeszteni fogjuk. Áldozatok mindig vannak, a sikeres EB-rendezés azonban megér minden áldozatot. A halálos áldozatot is. Főleg, ha mások halnak meg, nem azok, akik 90 percért képesek feláldozni bárkit.

A vírus már várja az EB-t.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.