2021. április 8., csütörtök

ZÖKKENŐKKEL NYITNAK ÚJRA AZ ÁRUHÁZAK - MIELŐTT ELINDULNA VÁSÁROLNI, JOBB HA TÁJÉKOZÓDIK

AZ ÉN PÉNZEM BLOG
Szerző: Azénpénzem
2021.04.08.


Tegnaptól ugyan megváltoztak a boltokra vonatkozó szabályok, de mindenki jól teszi, ha kedvenc üzlete felkeresése előtt a neten tájékozódik a nyitvatartásról. Egyes boltok még mindig csak este hétig látogathatók, de például az Ikea szerdán azt jelezte: most készíti fel áruházait a nyitásra. Vevőiknek nem kell azonban sokáig várni.


Már március végén megjelent az a rendelet, amely szerint, amint a beoltottak száma eléri a 2,5 milliót, a kijárási tilalom 10 órától kezdődik, az üzletek pedig újra kinyithatnak, és ismét igénybe vehetők a szolgáltatások (például hivatalosan is működhetnek a fodrászok, a kozmetikusok). Orbán Viktor miniszterelnök kedden bejelentette, hogy szerdán szabad a vásár – már amennyire lehet.

A tíz négyzetméteres vagy ennél kisebb üzletben egyszerre egy vevő, a tíz négyzetmétert meghaladó vásárlótérrel rendelkező üzlet vásárlóterében pedig legfeljebb átlagosan tíz négyzetméterenként egy vásárló tartózkodhat. Az üzletek kötelező zárvatartási időszaka az este 9.30 óra és reggel 5 óra közöttire változott...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.