2021. május 13., csütörtök

A FIDESZ EZÚTTAL A BUDAI VÁRBAN FOLYTATJA AZ ORSZÁG KIRABLÁSÁT

HÍRKLIKK
Szerző: FÖLD S. PÉTER
2021.05.13.


Böröcz László fideszes országgyűlési képviselő kedden éjszaka benyújtott a parlamenthez egy törvényjavaslatot, amelynek értelmében az önkormányzatok a jövőben kötelesek lesznek a tulajdonukban lévő lakásokat potom áron értékesíteni a bérlőknek. Divat a Fidesznél, hogy éjszaka állnak elő törvényjavaslatnak öltöztetett ötleteikkel, sötét van olyankor, kevesebben figyelnek, nem véletlen, hogy a tolvajok is többnyire ebben a napszakban a legaktívabbak.


Jól olvasták: nem arról van szó, hogy az önkormányzatoknak lehetővé tennék, hogy az eddig értékesítési tilalom alatt álló ingatlanjaikat eladják. Ezen is lehetne vitatkozni, lennének érvek és ellenérvek, ám az említett törvényjavaslat nem erről szól. A Böröcz honatya által benyújtott javaslat lényege – ami jogállamban, vagyis normális viszonyok között elképzelhetetlen volna –, hogy egy tulajdontól kötelező legyen megválni, azt kötelező legyen, ráadásul jóval áron alul, a forgalmi érték mintegy tizedéért, értékesíteni. Nem más ez, mint einstand. (Gyengébbek kedvéért: rablás.) És ne legyenek senkinek illúziói, a törvényjavaslatból hamarosan törvény lesz, mert a Fidesz 133 bátor embere gond nélkül megszavazza majd. Ha kell, akkor besegít nekik a Mi Hazánk néhány nemzeti érzelmű prominense, valamint Volner János, a nemrégiben alakult Volner Párt vezetője. És nyilván a 133 bátornál is bátrabb Áder János is aláírja majd a törvényt. Neki nem szoktak fenntartásai lenni, amikor azt látja, hogy a Fidesz visz mindent, ami mozdítható.

A mostani törvényjavaslat – amelyből tehát minden bizonnyal hamarosan törvény lesz – szerint az önkormányzatok kötelesek lesznek azokat a ingatlanjaikat értékesíteni, amelyek eladására eddig a törvény nem adott lehetőséget. Különösen a Budai Várban vannak ilyen lakások, ahol a bérlők épp az előző, fideszes városvezetés jóvoltából köthettek igen nyomott áron örökbérleti szerződéseket. Ehhez nem kellett mást tenniük, mint cserébe felajánlani egy bármilyen, a tulajdonukban lévő ingatlant. Így jutott várbeli lakhatáshoz például Bayer Zsolt, aki egy faházat adott cserébe az első kerületi – akkor még fideszes – önkormányzatnak. (Ez a faház egyébként máig nem tisztázott körülmények között, visszakerült Bayer családjának birtokába)...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.