2021. május 24., hétfő

ÁPOLÓK BESZÉLNEK AZ ÚJ HELYZETÜKRŐL: EKKORA GYOMROST A RENDSZERVÁLTÁS ÓTA NEM KAPTUNK

TELEX
Szerző: CSATÁRI FLÓRA DÓRA
2021.05.24.



Már javában zajlott a világjárvány harmadik hulláma, amikor az ápolóknak is megszűnt a korábbi közalkalmazotti státuszuk. Míg az orvosokat béremeléssel kárpótolták a hálapénz megszűnése miatt, az ápolóknak nemcsak az alapbérük nem emelkedett, hanem az elbocsátásuk és az áthelyezésük is könnyebbé vált. Több mint háromezren nem írták alá az új feltételek szerinti szerződésüket. Két vezető ápoló az arcát is vállalva mondta el a DW-nek a döntése hátterét.

„Március elsején ültem a munkahelyemen, és az egész napom arról szólt, hogy próbáltam a könnyeimet visszanyelni, 34 év 4 hónap és 6 nap, ez állt a papíron. Sose fogom ezeket a számokat elfelejteni. Én azt éreztem, hogy gyakorlatilag elpöcköltek”

– mondja a videóban Szilaj Krisztina, aki ennyit dolgozott az állami egészségügyben, de márciusban nem írta alá az új szerződését. Miután a munkaviszonya megszűnt, szerette volna folytatni a munkát egyéni vállalkozóként abban az állami intézményben, ahonnan eljött, de ezt nem tették lehetővé neki. Most egy Budapesthez közeli városban vezeti az idősellátást, hétvégénkként pedig önkéntesként dolgozik egy fővárosi Covid-osztályon, mivel, ahogy fogalmaz, nem hagyta nyugodni a lelkiismerete...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.