2021. május 17., hétfő

HIÁBA DIGITALIZÁLJUK AZ EGÉSZSÉGÜGYET, ÁPOLÓK NÉLKÜL EMBEREK HALNAK MEG

TELEX
Szerző: JOÓB SÁNDOR
2021.05.17.


Rékassy Balázs orvos, egészségügyi szakközgazdász önkéntesként dolgozott egy Covid-osztályon a harmadik hullámban. Találékony orvosokkal, emberfeletti munkát végző ápolókkal, váratlan halálesetekkel, kiszámíthatatlan színvonallal, az egészségügyet végleg otthagyni készülő dolgozókkal találkozott. Rékassy szerint a magyar kormány a gazdasági és politikai előnyökért cserébe kalkulált a magas halálozással, de a második és harmadik hullámban nagyon elkésett a korlátozó intézkedésekkel. Most a „poszt-Covid-egészségügy” jön kiégett, fáradt és motiválatlan orvosokkal, ápolókkal, hosszú várólistákkal, magukra hagyott háziorvosokkal és betegekkel, mert az irányítás már rég kicsúszott az egészségügyért felelős minisztérium kezéből, mondta a Telexnek a szakember.


Ön nemcsak közgazdász, orvos is, és a koronavírus-járvány idején önkéntesként dolgozott egy Covid-osztályon. Hogy került oda?

Már az első hullám elején jelentkeztem önkéntesnek a hivatalos állami felületen, amikor toborozni kezdtek orvosokat, de se akkor, se azóta nem hívtak be. Igazából mint mindenhez Magyarországon, ehhez is személyes protekció kellett: a harmadik hullámban egy kórházigazgató barátom segítségével lehettem önkéntes az egyik budapesti kórházban. Az első naptól kezdve nagyon jólesett, hogy idegenként is hamar befogadtak, és nagyon hasznosnak éreztem azt, amit csinálok...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.