2021. május 18., kedd

„JÖN AZ ÁLLAM FEHÉR LOVON, ÉS MEGMENTI AZ ÉLETKÉPTELEN NŐKET” – INTERJÚ NÓGRÁDI NOÁVAL

VIDÉKI CSAJOK BLOG
Szerző: ÁTLÁTSZÓ
2021.05.17.


Szalmabábbal vitatkozik a kormány, semmi köze nincs a nők megvédését célzó Isztambuli Egyezménynek a kitalált genderideológiához — mondta Nógrádi Noá az Átlátszónak. Az áldozatsegítéssel és nőjogokkal foglalkozó szervezetekben aktív szakértő szerint árt az áldozatok védelmének az a megközelítés, amit az egyezménytől visszavonuló Orbán-kormány alkalmaz. Szerinte az áldozatok kérnek ugyan segítséget, a magyar államtól viszont nem kapnak.

A napokban több cikk is megjelenik az Átlátszón arról, hogy a nők elleni és a családon belüli erőszak megelőzéséről és felszámolásáról szóló úgynevezett Isztambuli Egyezmény szénája rosszul áll a közép-európai térségben. A nemzetközi újságírói együttműködésben készült cikksorozat azt veszi sorra, hogy a háttérben milyen erők szítják az egyezmény elleni tüzet. Az Átlátszó újságírója maga is részt vett az együttműködésben, és háttérinterjút készített a terület szakértőjével, Nógrádi Noával.

Úgy érezzük, hogy az interjú önállóan is érdekes lehet olvasóink számára, ezért interjúalanyunk engedélyével most szerkesztett formában közöljük...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.