2021. május 25., kedd

MAJDNEM 12 MILLIÁRD FORINTÉRT ÉPÍT BIATORBÁGYON SZAKGIMNÁZIUMOT A MÉSZÁROS-GYEREKEK CÉGE

ORSZÁGSZERTE BLOG
Szerző: ZSILÁK SZILVIA
2021.05.25.


A közbeszerzést a Fejér-B.Á.L Zrt. nettó 11,6 milliárd forintért nyerte el, ami ismerősen mozog a Pest megyei településen: korábban 6 milliárdért épített iskolát a városban. A Mészáros-gyerekek cégének most egy 18 tantermes szakgimnáziumot, egy tornateremet és egy focipályát kell felhúznia Biatorbágyon. A középiskola egy békés lakópark szomszédságában épül fel, de a lakóknak korábban sikerült megfúrniuk, hogy legalább MLSZ-focipálya ne épüljön pár méterre a házaktól.


Nettó 11 603 566 919 forintért tervezhet és építhet szakgimnáziumot a Mészáros-gyerekek cége Biatorbágyon – derült ki az uniós közbeszerzési közlöny pénteki számából. A nyílt eljárásra csupán két ajánlat érkezett be: a nyertes Fejér-B.Á.L Zrt. mellett indult a tenderen a NER másik nagyágyúja, a West Hungária Bau Kft. (WHB) is. A Paár Attila érdekeltségébe tartozó vállalkozás a Fejér-B.Á.L.-nál csak kicsivel lőtte magasabbra a költségeket: nettó 11 650 024 079 forintos ajánlatot nyújtott be, s ezzel alulmaradt.

Az ajánlatkérő az állami tulajdonú Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt. (BMSK). A megbízás a Biatorbágy Szakgimnázium tervezésére és kivitelezésére szól. A munka részeként egy

18 tantermes szakgimnáziumot, tornateremet és kiszolgáló funkciójú helyiségeket kell tervezni – zöldmezős beruházásként.

Az iskola területe összesen 11 716 négyzetméter, a tornaterem 1 118 négyzetméter lesz. Megvalósul egy labdajátékokra alkalmas, 1 056 négyzetméteres sportpálya, mellette egy ötsávos síkfutó pálya, körülötte pedig egy futókör és futó-távolugró pálya létesül...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.