2021. május 24., hétfő

MICK JAGGER MÁR BÁNJA, HOGY NEM FELCSÚTON SZÜLETETT, ÉS NEM LETT BELŐLE GÁZSZERELŐ

HÍRKLIKK
Szerző: FÖLD S. PÉTER
2021.05.24.Szegény Mick Jagger, most biztosan eszi a sárga irigység, amiért a Forbes magazin összesítéséből kiderült, hogy Mészáros Lőrincnek négyszer akkora a vagyona, mint az övé Pedig, Jagger, úgy is, mint a Rolling Stones zenekar énekese, nem szegény ember. De most verheti a fejlét a falba, és kesereghet, amiért nem azt az utat választotta, mint Mészáros Lőrinc. Hiába írta meg egy lázadó generáció himnuszát, a Statisfaction című dalt, meg még sok száz nagyszerű nótát, hiába az ezernyi koncert, a jogdíjak, kiderült, hogy mindez eltörpül Mészáros Lőrinc pénztermelő teljesítménye mellett.


Talán gázszerelőnek kellett volna tanulnod kedves Mick! De ezt megelőzően, még Magyarországon születned, közelebbről Felcsúton, és ismerned kellett volna Orbán Viktort. Polgármesternek kellett volna lenned, ami önmagában még persze kevés, hogy egy világsztár ismertségével és gazdagságával vetekedhessék, de kezdeti lépésként megteszi. Ha Magyarországra születsz kedves Mick – én vagyok a fiatalabb, ugye hívhatlak Mikinek –, és a NER egyik legnagyobb kedvezményezettjei között vagy, akkor nem kellett volna mindenféle dalok írásával fárasztanod magad. Mert jó nóta a Satisfaction. Amikor 15 évesen először hallottam, úgy éreztem, hogy megváltozott az életem. És annak idején, nagyon fiatal felnőttként, a Szimpátia az ördöggel című lemezetek is szimpatikus volt, meg a Koldusok bankettje, és a Honky Tonk Woman, nem beszélve a Little Red Roosterről, aminek erotikus áthalása akkoriban nagyon menő volt a fiatal fiúk körében. (Ha jól emlékszem, a lányok is szerették a Kis Piros Kakasomat.)

Szóval elrontottad az életedet, kedves Miki. Neked nem lázadással kellett volna foglalkoznod, hanem hagyni a fenébe a színpadon ugrálást, bajlódjon vele az, akinek hat anyja van. Közbeszerzéseken kellett volna indulnod Miki, és majdnem mindegyiket megnyerned, szántóföldeket, kiadóvállalatokat, televíziót vásárolni, futballcsapatot menedzselni, idehaza és Eszéken, megszerezni mindent, ami az utadba kerül. Azokkal a szóbeszédekkel pedig nem kellett volna foglalkoznod kedves Miklós, amit az emberek úton, útfélen mondanak. Hogy ennek a vagyonnak csak a töredéke a tiéd, a többi tulajdonképpen Orbán Viktor tulajdona, s te, kedves Miki, csupán strómanja vagy a magyar miniszterelnöknek...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.