2021. május 27., csütörtök

NEM ÁRULJA EL A KORMÁNY, DE ELINDULHATOTT KÜLFÖLDRE A MAGYAR PFIZER- ÉS MODERNA-SZÁLLÍTÁS

G7.HU
Szerző: VÁCZI ISTVÁN
2021.05.27.


Az ötmillió első beoltott elérése után ismét lelassult a magyar oltási program, és bár ebben a hosszú hétvége is szerepet játszhatott, a jelek szerint mintha a kormány is letett volna arról, hogy ezt a számot sokkal feljebb lehet még tornázni. Bár a 16 milliárd forintos kampány keretében elhelyezett, a védőoltás beadatására buzdító plakátok természetesen továbbra is láthatók, a nyilatkozatok alapján a legfelsőbb szinten nincs túl nagy optimizmus.

A Miniszterelnökséget vezető Gulyás Gergely múlt héten azt mondta, hogy „talán 5,5, ha nagyon optimisták vagyunk, a 6 millió oltásig még el tudunk jutni”, és a regisztráció alakulásáról beszélve hasonlóan nyilatkozott Orbán Viktor is múlt héten a közrádióban. (Miközben az eddig hezitálókat is arra kérte a miniszterelnök, hogy oltassák be magukat.)

A számok alapján elvileg még közel 400 ezer ember vár az oltására. Az operatív törzs mai adata szerint a regisztráltak száma 5,192 millió, és a többször ismertetett számok alapján korábban 260 ezren kapták meg (egészségügyben és rendvédelemben dolgozók, idősotthonok lakói és dolgozói) regisztráció nélkül az oltást...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.